Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
- Novinky
[ econnect.ecn.cz > novinky > Kormidlo se lépe řídí ]
-

 O Econnectu

 Novinky

 Technická podpora

 Přehled služeb

 Ceník

 Objednávka služeb

 Reference

 Kontakty

Kormidlo se lépe řídí

8. 11. 2004 -

Nástroj na správu katalogu odkazů, který je součástí publikačního systému Toolkit a je využíván například pro správu katalogu KORMIDLO, se dnešním dnem dočkal změn. Vylepšena byla zejména práce s "obecnými kategoriemi", které se nyní vytvářejí a spravují automaticky. Správci též mohou ocenit celkové zrychlení práce s nástrojem.

ZMENA FUNGOVANI SYSTEMU OBECNYCH KATEGORII

Nejvyznamejsi upravou je zmena fungovani systemu OBECNYCH KATEGORII. System zarazovani odkazu do obecnych kategorii (OK) funguje nyni zcela AUTOMATICKY.

Odkaz do obecne kategorie je nyni mozne zaradit pouze v poli Obecna kategorie ve formulari odkazu, ne tedy jiz v poli Zarazeni odkazu do kategorii. V poli Obecna kategorie (5. pole formuláře odkazu shora) je prehled vsech OK a staci vybrat tu spravnou, pripadne nevybrat zadnou. Pokud bude nejaka OK vybrana, zarazeni odkazu na vsech vyssich urovnich dle prirazene tematicke kategorie probehne zcela automaticky. Zmena zaroven nastava v poli, kde vybirate zarazeni odkazu do tematicke kategorie - obecne kategorie se zde jiz neobjevuji v prehledu kategorii.

Obecne kategorie tak jiz neni mozne mazat ani s nimi manipulovat. OK vytvori nastroj vzdy, pokud do nich bude zarazen alespon jeden odkaz.

(Do OK neni rozhodne potreba zarazovat vsechny odkazy, ale jen skutecne ty, ktere tam patri. Kompletni struktura obecnych kategorii i s vysvetlenim je dostupna na webu katalogu - sekce O Kormidle - Informace pro spravce - Uzitecne informace (http://www.kormidlo.cz/sprava).

Verime, ze tato zmena prispeje k prehlednejsi podobe a systemu fungovani katalogu a k odstraneni chyb, ktere diky poloautomatickemu systemu vznikaly.

Zaroven upozornujeme, ze po zprovozneni upraveneho systemu mohly v katalogu vzniknout zmeny (nove obecne kategorie, presun odkazu apod), ktere jsou zpusobeny spatnym minulym zarazenim odkazu. Za zpusobene problemy se omlouvame predem. Doporucujeme spravcum projit sve kategorie a podivat se, zda v nich nenastaly nejake neocekavane zmeny. Pokud budete mit nejaky dotaz ci problem, nevahejte nas kontaktovat.

S novym systemem OK souvisi take nova vizaz struktury kategorii v hlavnim okne nastroje - obecne kategorie jsou v prehledu kategorii oddelene a maji sedy podklad.

DALSI DROBNE UPRAVY NASTROJE:

V nastroji jsme provedli jeste nekolik mensich zlepseni. Upozornujeme predevsim na:

Tlacitko PRIJMOUT vedle navrhu na zmenu odkazu (kterou vam navrhuje uzivatel zvenku ci jiny spravce) ve formulari odkazu. Timto tlacitkem navrh prijmete kompletne a nemusite napr. navrzeny text rucne kopirovat misto stareho.

Znamenka plus a minus - se nyni objevuji vedle kategorii kam je odkaz navrzen popr. navrzen vyradit - v prehledu odkazu (predevsim ve schrance Navrhy na zmenu).

Ve formulari odkazu najdete nove pole Stav, ktere rika, v jake schrance je odkaz aktualne zarazen a zaroven nabizi moznost odkaz presunout do jine schranky - Aktivni, Zasobnik, Kos. Vyrazne se tak zjednodusuje manipulace s odkazem.

V neposledni rade by mel byt nastroj celkove rychlejsi.

Vsechny potrebne informace o fungovani nastroje pro spravu katalogu Kormidlo najdete v Manualu na webu (http://kormidlo.cz/manual.shtml), do ktereho se dostanete i z otazniku u jednotlivych poli nastroje.


DISKUSE - KOMENTÁŘE:

25. 4. 2008

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz