Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - regionální rozvoj
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > 
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Vyplatí se investovat do obnovitelných zdrojů energie?

14. 10. 2002
Petra Kolínská [Econnect] -


Nejen touto otázkou se budou zabývat účastníci mezinárodní konference EEBW: ENERGIE EFEKTIVNĚ 2002 , která se uskuteční ve dnech 5. – 7. listopadu v Kongresovém centru Praha. Konference pořádaná Střediskem pro efektivní využívání energie (SEVEn) se bude věnovat zejména otázkám spojeným se snahou o technicky realizovatelné a ekonomicky efektivní projekty v oblasti úspor energie a obnovitelných zdrojů energie.

Vedle odborníků z jednotlivých energetických odvětví se konference zúčastní také ministr životního prostředí Libor Ambrozek, předseda Energetického regulačního úřadu Pavel Brychta, velvyslanec a vedoucí Delegace Evropské komise v ČR Ramiro Cibrian, Andrej Marcu z International Emissions Trading Association či Giulio Volpi zastupující WWF European Climate Policy and Energy Unit.

Hlavními tématickými okruhy letošní konference budou:
– Liberalizace trhu s elektřinou a zelená elektřina
– Biomasa
– Nízkoenergetické domy
– Úsporné osvětlení
– Energetické audity
– Financování projektů a obchodování s emisemi
– Energy Performance Contracting a Energy Contracting

Například sekce věnovaná nízkoenergetickým domům má podtitul Jak lze získat za málo peněz hodně muziky? Přednášejí mj. představí v ČR již realizované projekty nízkonákladových nízkoenergetických domů, jež ukazují, jak je možné bez zvýšených nákladů postavit komfortní dům s poloviční spotřebou energie na vytápění. Sekce s názvem Biomasa? Tedy efektivně! se pokusí zodpovědět otázku, kdy je využití biomasy ziskové, kdy ztrátové a jaké jsou zkušenosti a úskalí se spalováním dřeva či zemědělských produktů doma a v zahraničí? Přednášející také uvedou praktické zkušenosti z přípravy a provozu domácích i zahraničních projektů na využití biomasy a informace o dostupnosti biomasy a jejích cenách.

Součástí mezinárodní konference bude i odborná výstava pro veřejnost zaměřená na prezentaci nízkoenergetických budov, obnovitelných zdrojů energie, energeticky úsporných osvětlení a domácích spotřebičů, techniky pro vytápění, finančního a investičního poradenství a počítačové simulace budov. Pořadatelé také vyhlásí výsledek již probíhající spotřebitelské soutěže „Energeticky úsporná domácnost“ o energeticky úsporných a spotřebitelsky oblíbených spotřebičích v domácnosti.

SEVEn – Středisko pro efektivní využívání energie, o.p.s. – pořadatel konference – se svými aktivitami snaží překonávat bariéry, které znemožňují využít ekonomicky efektivní potenciál úspor energie v praktickém životě, v domácnostech, v průmyslu i v komerční sféře. SEVEn ve své poradenské činnosti propojuje technické znalosti možností hospodárného využívání energie s jejich ekonomickou analýzou, celkovým hodnocením včetně dopadů na životní prostředí a nabízí návrhy optimálního způsobu financování i přípravu podnikatelských plánů konkrétních projektů.

Petra Kolínská

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


-

O Autorech

Petra Kolínská

šéfredaktorka zpravodajství ECN

-

Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz