Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - kultura
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > 
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Infoposel.cz se představuje

11. 3. 2003
Libor Gino Doležal [Infoposel] -


-Infoposel.cz-

Infoposel.cz je internetový informační systém, obsahující největší katalog kompenzačních pomůcek v ČR, rozsáhlou legislativu a každý všední den nové články. Internetový informační systém pro zdravotně postižené si dává za cíl zveřejňovat co nejvíce informací ze sociální a zdravotní oblasti. Server je technicky vystavěn na principech moderního internetu. Jeho hlavní předností je fulltextové vyhledávání, jež umožňuje rychle a pohodlně nalézt požadované informace.

Největší důraz klademe na katalog kompenzačních, zdravotních a rehabilitačních pomůcek. V současné době je u nás zaregistrováno přes 140 firem, které si samy mohou on-line editovat své údaje. Katalog je koncipován tak, že vychází z potřeb čtenáře, který si na úvodní stránce katalogu vybere pomůcku, již potřebuje. Například invalidní vozík, v kategorii invalidní vozík si vybere třeba položku elektrické vozíky. Po té se mu vypíši všechny námi evidované firmy nabízející elektrické invalidní vozíky.

V rubrice Legislativa najdete velké množství právních předpisů ze zdravotní a sociální oblasti. V této oblasti úzce spolupracujeme s centrem služeb pro zdravotně postižené v Brně. Zajímavými mohou pro čtenáře být komentáře JUDr. Jana Hutaře. Věříme, že systém fulltextového vyhledávání bude dobrým pomocníkem při hledání potřebných informací v takovém množství textu.

Každý všední den zde můžete nalézt nové články, které řadíme do rubrik, například aktuality, zprávy z tisku, bezbariérovost, kultura, servis pro NNO (nestátní neziskové organizace) a jiné. Pokud má někdo zájem zveřejnit na našem serveru nějakou informaci, může nám ji poslat a mi ji zveřejníme ve všední den do čtyřiadvaceti hodin. K článkům je také možno on-line přidat svůj komentář. V budoucnu bychom chtěli zveřejnit adresář služeb pro zdravotně postižené, jež by obsahoval organizace a služby nejrůznějšího druhu. V současné době je tato rubrika ve stádiu sběru dat. Součástí našeho systému je databáze periodik vycházejících v oblasti zaměření Infoposla.cz.

Na dotazy nejrůznějšího charakteru ze sociální, zdravotní a psychologické oblasti rádi odpoví naši odborníci v rubrice Poradna, kde můžete také nalézt archív otázek a odpovědí. Pokud si tázající nepřejí, aby jejich dotaz nebyl zveřejněn, tak zůstane v tajnosti. Zájemci mohou na našem serveru také diskutovat v elektronické diskusi nebo hlasovat v anketách.

V současné době se připravuje nový internetový portál pro zdravotně postižené HELPNET.CZ, který je výsledkem spolupráce organizací provozující internetové servery pro lidi se specifickými potřebami sdružených v organizaci AISO (www.aiso.cz). Našemu serveru byla přidělena výsada být garantem nad oblastmi pomůcky a legislativa.

Rádi bychom představili novou verzi internetového informačního systému pro zdravotně postižené, kterou jsme rozjeli 1. listopadu 2002:

  •      POMŮCKY - největší novinkou je katalog kompenzačních, rehabilitačních a zdravotních pomůcek. Dovolujeme si tvrdit, že je nejobsáhlejší v České republice, na konci listopadu obsahoval přes 140 firem. V pozadí katalogu pomůcek si zaregistrované firmy mohou sami své údaje on-line upravovat.
  •      LEGISLATIVA – obsahuje rozsáhlou databází obsahující legislativu ze zdravotní a sociální oblasti.
  •      ČLÁNKY – každý všední den zveřejňujeme nové články, do různých rubrik například kultura, právo, bezbariérovost, servis pro NNO (nestátní neziskové organizace) a jiné. Máte-li zájem zveřejnit jakoukoliv informaci, napište nám. V pracovních dnech ji zveřejníme do 24 hodin. Čtenáři mohou ke článkům napsat i své komentáře.
  •      ADRESÁŘ SLUŽEB – plánujeme zveřejnění adresáře služeb nejrůznějšího druhu pro zdravotně postižené. V současné době je tato rubrika ve stádiu sběru dat.
  •      PORADNA – v této rubrice Vám naší odborníci rádi odpoví na otázky ze sociální, zdravotní a psychologické oblasti.
  •      PERIODIKA – databáze periodik vycházejících ve zdravotní a sociální oblasti.
  •      DISKUSE – elektronická diskuse na nejrůznější témata.
  •      ANKETY – zde se můžete připojit k hlasování na nejrůznější témata.

    Libor Gino Doležal

    DISKUSE - KOMENTÁŘE:


  • -
    Stránky organizací a hnutí ze sociální oblasti hostujících na serveru Econnectu
    Multikulturní centrum Praha
    Dobrovolnik.cz
    Organizace pro pomoc uprchlíkům
    Asociace Film & Sociologie
    Ekumenická akademie
    Hestia
    Asociace občanských poraden
    Společnost "E"
    nadační fond IMPULS
    Drop In
    Fond ohrožených dětí
    European Contact Group

    Další stránky na Econnectu

    Internetové tipy Econnectu
    Blind Friendly Web: přehled stránek přátelských k nevidomým uživatelům.
    Internet proti rasismu
    IT právo: informační server o internetovém a počítačovém právu
    Itrain-online: portál školících materiálů v oblasti využití internetových technologií v občanském sektoru
    Rapid Response Network: asistence s mirrorováním ohrožených stránek
    -

    Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
    Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
    Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz