Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
- Technická podpora
[ econnect.ecn.cz > technická podpora > Katalog odkazů nyní součástí nové verze publikačního systému APC Toolkit ]
-

 O Econnectu

 Novinky

 Technická podpora Můj koutek Podpora (Nejčastěji kladené otázky) Změny a poruchy serverů Nahlášení závady

 Přehled služeb

 Ceník

 Objednávka služeb

 Reference

 Kontakty

Katalog odkazů nyní součástí nové verze publikačního systému APC Toolkit

19. 3. 2003 -

V nové verzi Toolkitu, kterou jsme vám právě nainstalovali na server, jsou bezesporu největšími novinkami moduly pro správu katalogu odkazů, modul pro zasílání novinek e-mailem a modul pro správu zabezpečených adresářů.

Aplikaci pro správu katalogu odkazů naprogramoval Econnect již dříve, jak koneckonců dokládá existence katalogu ekolink.cz a mkc.cz/odkazy.shtml. Nyní jsme však administativní rozhraní začlenili do Toolkitu, takže správa odkazů bude stejně jednoduchá jako správa článků a zpráv. Modul pro správu odkazů bude sloužit zejména organizacím podílejícím se na vytváření katalogu odkzů v občanském sektoru - Kormidlo, jehož součástí je již zmiňovaný Ekolink (viz Kormidlo).

Druhou novinkou je modul pro pravidelné zasílání z webu generovaných e-mailů uživatelům. Na stránkách využívající Toolkit je nyní možné vytvořit formulář, kde se jednotliví uživatelé mohou přihlásit k odběru článků. Mohou si zvolit, zda jim přehled článků má chodit denně, týdně či měsíčně a z jakých kategorií mají být články generovány. Je pravda, že tato novinka je tak trochu staronová, neboť něčeho podobného jsme mohli dosáhnout i s Toolkitem verze 2.2, ale nyní je vše mnohem propracovanější. Jednoduchým příkladem, kde novinky zasílané e-mailem již chodí, jsou stránky biom.cz.

Pomocí modulu pro správu zabezpečených adresářů lze obhospodařovat různé adresáře na webu a přidělovat lidem jména a hesla, bez nichž se do adresáře (a webových stránek v něm) nedostanou. Na webu je tak možné si vytvořit soukromé stránky, k nimž budou mít přístup jen vybraní jedinci.

Novinek, které nejsou již tak významné, je samozřejmě mnohem více:

  • nové funkce pro práci s obrázky - vstupní formulář nyní umí obrázek zmenšit či zvětšit na požadovanou velikost, umí k němu vytvořit i náhled o definované velikosti
  • do výpisu článků je nyní možné zařadit banner (viz ecn.cz), nebo třeba i tabulku se zprávami (viz biom.cz)
  • "checkboxy" a "radiobuttonky" je nyní možné zobrazit ve vstupním formuláři uspořádané do mřížky
  • nová "alias" funkce f_o, umožňující zobrazit nápis "Nové" či "Staré" u článků
  • články v databázi je nyní možné na úrovni webíku chránit heslem, bez jehož znalosti není možné článek vypsat
  • pro administrátory přibyl nový "průvodce tvorbou anonymního formuláře" - formuláře, který umožňuje návštěvníkům webu poslat svůj příspšvek do Toolkitu (viz např. Kalendář akcí)
  • zpřehlednili jsme stránku pro nastavení "Políček" a doplnili ji o další průvodce
  • nastavování dvojstavových hodnot (jako je "Důležité", "Vystavit na hlavní stránku", "Skrýt") je nyní možné umístit v administraci přímo do přehledu článků (pro změnu hodnoty těchto políček tedy není nutné upravovat každý článek zvlášť) - funkce se jmenuje 'LiveCheckbox'
  • nakonec jsem si nechal změnu, která se vás pravděpodobně nedotkne, protože je důležitá zejména pro vývojáře, ale přesto mi to nedá (dala totiž dost práce) - změnili jsme způsob práce s jazykovými mutacemi Toolkitu, takže přidání dalších jazyků je nyní ještě snažší. Jen pro zajímavost - Toolkit nyní podporuje češtinu, angličtinu, slovenštinu, němčinu, španělštinu, rumunštinu a japonštinu.

Seznam všech změn v Toolkitu si můžete přečíst (v angličtině).

Je možné, že kromě novinek narazíte v nové verzi i na nějakou chybku, nebo případně budete mít námět na vylepšení. V takovém případě se prosím obraťte na actionapps@ecn.cz, námět pak případně můžete uvést do diskuse pod článkem.



Honza Malík


DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související články

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz