Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - občanský sektor
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > 
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Válka v Iráku: Nová informační stránka se stanovisky a aktivitami především NNO

24. 3. 2003
Alena MejstříkováPetra Kolínská [Econnect] -


Redakce Econnectu dnes v rámci svého internetového ZPRAVODAJSTVÍ.ecn.cz zveřejnila novou stránku věnovanou válce v Iráku, která je dostupná na adrese http://zpravodajstvi.ecn.cz/index.stm?x=128459 nebo z hlavní stránky zpravodajství.

Jejím cílem je na jednom místě shromažďovat aktuální zprávy, stanoviska a dokumenty k tomuto tématu především v ČR působících občanských iniciativ a nevládních organizací (např. sdružení Člověk v tísni, Greenpeace ČR, Amnesty International, Iniciativa proti válce).

Novináři i veřejnost zde najdou také pozvánky na akce, které se budou v této souvislosti konat, upozornění na veřejné sbírky na pomoc obětem války, a dále přehled odkazů na www stránky vybraných organizací a médií, které se tématu a situaci věnují (např. Greenpeace, Britské listy, Indymedia, Infoservis Člověka v tísni.)

Samostatný seznam odkazů je věnován protiválečným iniciativám členů APC (The Association for Progressive Communications) a partnerských organizací - k dnešnímu dni jsou dostupné informace o iniciativách v Mexiku, Uruguaye, Španělsku a Velké Británii. Ze zahraničních zdrojů doporučujeme věnovat pozornost také společensko-politickým analýzám uveřejněným na stránkách magazínu ZNet .

Mezi zvlášť zajímavé stránky, jež se zabývají konfliktem v Iráku a jsou dostupné v češtině, patří stránky Greenpeace.cz, jež prezentují stručné a do několika oddílů strukturované důvody odmítavého postoje Greenpeace ČR k této válce.

Redakce ECN bude stránku průběžně aktualizovat a jednou týdně přinese shrnutí nejdůležitějších informací ve formě redakčního článku.

Alena MejstříkováPetra Kolínská

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


-

O Autorech

Alena Mejstříková

Autorka je redaktorka zpravodajství ECN a koordinátorka projektů.

Petra Kolínská

šéfredaktorka zpravodajství ECN

-

Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz