Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Bambiriáda 2003 v 19 městech

19. 5. 2003 - Dětská tisková agentura , Adam

Tvoříme barevný svět. To je motto letošní, v pořadí již páté Bambiriády. Jako obvykle ji Česká rada dětí a mládeže připravila na poslední květnový víkend (od 22. do 25. 5.). Kromě Prahy je možné navštívit Bambiriádu ještě v Brně, Českých Budějovicích, Děčíně, Hradci Králové, Chomutově, Chrudimi, Liberci, Olomouci, Ostravě, Havířově, Frýdku-Místku, Karviné, Plzni, Klatovech, Příbrami, Šumperku, Uherském Hradišti a Zlíně. Ve všech městech jsou připraveny ukázky z celoroční činnosti dětských a mládežnických sdružení, Domů dětí a mládeže a Středisek volného času. A nejde pouze o ukázky, vše si mohou návštěvníci osobně vyzkoušet. Bambiriáda se tak stává velkým dětským hravým happeningem.

„Uspořádání velké prezentační akce pro děti a mladé lidi, která přiláká přes sto tisíc návštěvníků v celé řadě měst naší země – už to samo o sobě by byl počin hodný pozornosti a podpory,“ říká předsedkyně České rady dětí a mládeže ing. Jana Vohralíková. A dodává: „Přesto pro rok 2003 chápe ČRDM i tento jednorázový čtyřdenní karneval dětské radosti, nápadů, objevů – i dřiny - pouze jako vyvrcholení úsilí sdělit české veřejnosti poselství o zcela rozhodujícím významu výchovy dětí pro budoucnost nás všech, našeho společného světa.“

Bambiriáda je zároveň oslavou svátku dětí – jejich Mezinárodního dne. Oslavou, na kterou zvou organizátoři všechny kamarády současné i ty budoucí. Nachystán je „dort“ složený ze spousty legrace, nápadů, her, soutěží, překvapení a dobrodružství. V některých městech je Bambiriáda už od čtvrtka 22. května, jinde pak od pátku nebo soboty až do neděle 25. května a to vždy od 9 do 18 hodin. V neděli jen do 17 hodin.

Vstupné se na Bambiriádě neplatí. Vstupenka je na mnoha místech zároveň poukázkou, která umožňuje zdarma nebo s výraznou slevou vstup do celé řady muzeí, na výstavy, do památkových objektů.

Specialitou každé Bambiriády je i to, že si hned na místě mohou návštěvníci zjistit, které dětské sdružení, oddíl nebo družina je nejblíže jejich bydlišti, vyzvednout si přihlášku do organizace, zájmového kroužku nebo třeba na letní tábor. „Víme, že mnohdy si ani dospělý člověk neumí pod názvem organizace představit co vlastně dělá. Právě proto doporučuji: přijďte na Bambiriádu,“ zve hlavní koordinátor akce Pavel Hofrichter.

Podrobné informace ze všech bambiriádních měst a programů lze najít na internetové adrese www.bambiriada.cz.

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz