Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Camp Afghanistan napoví komu a proč pomáhat v Afgánistánu

4. 9. 2003 - PRAHA [Econnect]

Na stav afgánského školství poukazují učebnice Tálibů, v nichž děti na prstech sčítají dělostřelecké nábojnice a samopaly. Ve stanu na Václavském náměstí právě probíhá humanitární akce orgnizace VARA s veřejnou sbírkou, z které organizace Vara přispěje i afgánským dětem při vstupu do školy sadou učebních pomůcek v hodnotě 130 korun. Stan, který do neděle na Václavském náměstí můžete navštívit je doplněn informační kampaní s ukázkami z militantní učebnice Tálibů a fotografickou výstavou Davida Šifry.

Humanitární akce však vyvrcholí až v sobotu a to festivalem Camp Afghanistan. S výložkami na ramenech „CA“ – Sovětskaja Armija - započala na konci 70. let Sovětská armáda takzvaně osvobozovat Afghánistán. Věhlas jejich mírových akcí prošel tehdy přes informační deformace a cenzorské zásahy i do ČSSR jako zkratka pro Camp Afghanistan.

Humanitární camp Afganistan vyroste v sobotu v klubu Abaton a bude zabydlen originálními afghánskými koberci a největší stylovou afgánskou čajovnou a kuřárnou. Rovněž budou podávány typické národní pokrmy. Festival nabídne kulturní program zaostřený na Afgánistán – živou produkci afgánské hudby, loutkové divadlo Výprava za pokladem do Afghánistánu, dokumentární filmy zapůjčené od o.p.s Člověk v tísni, Noc s andělem věnovaná Afgánistánu, velká noční projekci world music.

Cílem činnosti afghánské humanitární organizace VARA v ČR je seznámit veřejnost s řadou jejích projektů, kontaktovat a přesvědčit potencionální dárce a zejména uspořádání Veřejné sbírky na pomoc Afghánistánu. Takto získané finance přispějí na jednu z nejcitlivějších oblastí veřejného života v Afghánistánu, kterou je výchova a vzdělávání budoucí generace.


Eliška Kapounová

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

15. 9. 2003

Související odkazy

O Autorech

Eliška Kapounová

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz