Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - kultura
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Experimentální prostor Roxy/NoD začal vysílat živě na internetovém rádiu Lemurie

14. 2. 2006 -, Econnect/NoD Roxy

Experimentální prostor Roxy/NoD zahájil ve spolupráci s internetovým rádiem Lemurie T.A.Z. živé vysílání svých vybraných akcí a pořadů Roxy/NoD. Vysílání si mohou posluchači v "éteru internetu" naladit na adrese http://www.lemurie.cz. Rádio Lemurie je nekomerční projekt, jehož chod zajišťuje tým dobrovolníků.

"Hlavním posláním Lemurie T.A.Z. je otevírat prostory mezi lidmi a komunitami prostřednictvím komunikačních technologií, uměním zvuku, hudbou, mluveným slovem a uměním obecně. Lemurie sbírá, přeposílá a iniciuje řadu pokusů v oblasti zvuku, propaguje novou hudbu, radiofonické umění a pořádá diskuze a dílny pro zájemce o komunikační média v oblasti tvorby," uvedla dramaturgyně NoLab Zuzana Dudová.

Pravidelné autorské příspěvky jsou v pravidelném čase jednou týdně vysílány živě. Jinak lze poslouchat hudbu také pomocí playlistů a přehrávat a video i audio materiály z vysílání radiaJeleni, které přestalo existovat v roce 2003. Všechny aktivity kolem vysílání jsou založené na dobrovolné práci, rádio naobsahuje komerční reklamu.

Lemurie T.A.Z. je aktivita umělců, básníků, hudebníků žijících v ČR, vytvořená na platformě společného provozování rádia jako uměleckého nástroje, vytváření, vysílání a sdílení zvuku a pohyblivého obrazu. Lemurie připravuje a vysílá po internetu autorské programy připravené hudebníky, umělci a kritiky.

Lemurie vysílá po internetu z Experimentálního prostoru ROXY/NoD. Program pravidelného čtvrtečního live vysílaní ze studia Lemurie T.A.Z. od 18:30 sledujte http://www.lemurie.cz/program.

Vysílání v únoru 2006

15. 2. 2006 20:00 l sál NoD
Neměl rád snadnost

Multimediální roadmovie na téma fikčnosti fikce a reálnosti reality (hommage à Miroslav Červenka) Svět je souhrn faktů. Reálných, jež existují, a neexistujících, jež neexistují. Propojení slova, obrazu a scénické akce věnované literárnímu teoretikovi a básníkovi Miroslavu Červenkovi (1932-2005). Skutečnost a virtuálnost, fikce a realita, báseň a teorie literatury.účinkuje: Umělecké sdružení Ladiči Čumba, montáž textů Miroslava Červenky provedli: Ladislav Čumba a Zdeněk Janál. Pořad uvádí dramaturgická sekce NoD / NoLab.

16. 2. 2006 19:00 l sál ROXY Xavier Baumaxa + hosté Xavier Baumaxa, litvínovský rodák, ústřední postava jednočlenné kapely, písničkář, showman s úchylným humorem a zdatný parodizér všeho masového, co se dostane do jeho zorného pole; už jen jeho pseudonym ? vznikl odvozením od místa jeho zaměstnání ("hobby hypermarket" Baumax). Xavier se umí postavit ke hře na kytaru opravdu nevšedním způsobem, v jeho mluveném a zpívaném projevu není problém rozpoznat hlas současných hvězd hudební scény. Texty prý vznikají vesměs výhradně na záchodě, absurdita, prvoplánovité fráze a "nahlavupadlost" v sobě skrývají jasný názor, bez pardonu odhalující problémy současné doby. Filmová a VJ projekce by Xavier Baumaxa.

17. 2. 2006 19:30 l sál NoD
Pink Freud live (PL)

Polská elektrojazzová skupina baskytaristy Wojciecha Mazolewského Pink Freud, která si v současné době dobývá čím dál větší popularitu na evropských scénách, v mnohém připomíná tvorbu hudebniků typu Erica Truffaze a Nilse Petera Molvaera. Propojuje vlivy jazzu a free jazzu, rocku, ale take DJingu a tanečnější odnože elektronické hudby. STIMUL - koncertní řada časopisu His Voice a kulturního magazínu UNI. Pořad uvádí dramaturgická sekce NoD / NoLab.

27. 2. 2006 19:30 l sál NoD.Roxy
Současné umění a kultura Střední Asie

Komponovaný večer NoD a Lemurie TAZ. Posvátná místa - DVD projekce, vystoupení Central Asian Prague Ensemble na dombra, tar, akordeón, komuz, dutar, doira a indické harmonium. Ukázky ze středoasijských filmů a hudebních videoklipů z Mezinárodního festivalu hudebních filmů MOFFOM. Diskuse o kultuře střední Asie s novináři rádia Svobodná Evropa, časopisu Na východ a s dalšími hosty. Ochutnávka jídel kazašské kuchyně. Pořad uvádí dramaturgická sekce NoD / NoLab.

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

Související odkazy
Roxy
Rádio Lemurie

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz