Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - občanský sektor
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > 
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Rovné příležitosti a vstup do Evropské unie

7. 10. 2003
Marta Kozáková [Econnect] -


S nadcházejícím vstupem do Evropské unie přibývá publikací, které se zabývají rovnými příležitostmi v evropském kontextu. Hodnotící zpráva Monitorování procesu přistoupení k EU: Rovné příležitosti pro ženy a muže v ČR monitoruje situaci v České republice a přínáší podklady pro srovnání s ostatními kandidátskými i členskými státy.

Český překlad zprávy Monitorování procesu přistoupení k EU: Rovné příležitosti pro ženy a muže v ČR připravila Nadace Open Society Fund Praha ve spolupráci s Otevřenou společností o.p.s. V anglickém originále byla zpráva publikována jako součást série textů vydaných v rámci Programu rovných příležitostí pro muže a ženy v procesu evropského rozšíření (EOWM).

Tento monitorovací program je společnou iniciativou Open Society Foundation Romania (nadace Open Society Rumunsko, ) a Network Women’s Program OSI. Cílem zpráv EOWM je zjistit, do jaké míry sedm kandidátských států (Bulharsko, Česká republika, Estonsko, Maďarsko, Litva, Polsko a Rumunsko) vyhovuje standardům EU v oblasti genderové rovnosti a vyhodnotit závazky těchto států k uplatňování a implementaci politiky rovných příležitostí s ohledem na politickou vůli, právní reformy a sociální politiku, stejně tak jako závazek ke zvyšování sociální úrovně před vstupem do Evropské unie. Dalším cílem zpráv je upozornit na specifické problematické oblasti související s jednotlivými směrnicemi EU a uvést konkrétní doporučení k zajištění jejich úplného přijetí. Jednotlivé zprávy byly vypracovány expertními týmy z jednotlivých zemí na základě metodologie zpracované v rámci realizace programu.

Publikace Monitorování procesu přistoupení k EU: Rovné příležitosti pro ženy a muže v ČR je zdarma k dispozici v sídle Nadace Open Society Fund Praha nebo v sekci Vstup do EU na www.osf.cz. Text všech hodnotích zpráv (v angličtině) je možné získat na www.eonet.ro

Marta Kozáková

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


-
-

Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz