Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - regionální rozvoj
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > 
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

ProCulture připravuje informační libůstky pro kulturu

8. 12. 2003
Eliška Kapounová [Econnect] -


Nová podoba podpory umění a kultury se otevírá s centrem ProCulture a zejména s jeho novým internetovým portálem www.proculture.cz. Open society fund do centra transformuje svoje podpůrné kulturní programy z kterých centrum dále hodlá rozvíjet zejména výzkumnou, informační a vzdělávácí činnost. Portál by měl vytvořit univerzální informační platformu, jak pro velmi specifické projekty a kulturní instituce, tak pro kulturní dialog a příznivce z nejšíršího publika.

Web je v první řadě určen jako informační pomocník pro umělce, teoretiky, kritiky, nezávislé organizátory a kulturní nestátní neziskové organizace. Stejně jako v řadě druhé pro příznivce, kteří se vážně zajímají o rozvoj nezávislých aktivit, struktur v umění, dění v oblasti kulturní politiky vůbec. Portál doplní i informační rozesílání emailových novinek. V rámci dostupných rubrik budou mít návštěvníci možnost publikovat své vlastní zprávy.

Portál bude informovat i o trendech a úspěšných strategií - které přispívají k rozvoji regionů zemí Evropské unie. V neposlední řadě poskytne užitečné informace o možnostech navázání mezikulturní spolurpáce. V současnosti jsou stránky ve zkušebním provozu. Na adresu info@proculture.cz je možné zasílat připomínky a podněty.

ProCulture vzniklo z přesvědčení, že v rozvoji občanské společnosti hraje důležitou roli zdravě fungující kulturní oblast. Hlavním záměrem ProCulture je posílit vnímání pozitivní role kultury a umění v České republice prostřednictvím pro-aktivní kulturní politiky. V rámci své činnosti bude centrum publikovat dokumenty zaměřené na problematiku kulturních organizací. ProCulture navazuje na desetileté výsledky a zkušenosti nadace Open Society Fund.

Ve srovnání s dalšími informačními portály bude hlavním přínosem centra jeho mezioborový pohled. Klade si za cíl být pomocníkem v široké spektrum oblastí - od divadla, tance, současné hudby, až po výtvarné umění, nová média, film, kulturní časopisy, muzea, knihovny či pro vydavatele akademických knižních titulů.

Z dalších kulturní střediska, které svoje informační výstupy zpřístupňují na intenetu jmenujme alespoň některá. Informační a poradenské středisko pro místní kulturupodporuje zejména kulturně-společenské a tvůrčí aktivity občanů v místech a regionech. Divadelní ústavna internetové adrese www.divadlo.cz zprostředkovává důležité ifnormace pro divadla a divadelníky. Hudební ifnoramčního středisko publikuje důležité informační prameny z oblasti hudební. Napříkald dokumentaci soudobých českých skladatelů, archiv not a nahrávek, kontakty na instituce a info o svých projektech.

Eliška Kapounová

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


-

O Autorech

Eliška Kapounová

-

Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz