Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Cena pro Noama Chomského

6. 2. 2004 - PRAHA [PART]

Prestižní cenu Společnosti spisovatelů a umělců Spojených národů Award of Excellence převzal v úterý 3. února americký profesor lingvistiky a kritik politiky USA se sympatiemi pro jistý výklad anarchismu Noam Chomsky.

„Vydobyl jste si respekt miliónů, dychtivě hledáte pravdu v tomto neklidném světě. Není lepší místo, kde vyjádřit náš respekt k vám, než Společnost národů, jejíž duch a principy reprezentujete," prohlásil prezident Společnosti Hans Janochek. Chomsky poté publiku přednesl projev o imperialismu USA, otázce Iráku a dalších klíčových tématech.

Cenu Award of Excellence předává Společnost každoročně literárním či politickým osobnostem za jejich přínos míru a porozumění. V minulosti ji získali takoví státníci jako Michail Gorbačov či takoví spisovatelé jako Norman Mailer. Společnost, založená v roce 1989, je tvořena diplomaty a novináři - a zajímá ji spojení politiky a diplomacie na jedné straně a literárního umění na straně druhé.

Právě hmatatelnost tohoto spojení členové Společnosti na činnosti Noama Chomského ocenili. „To je jedna z věcí, které na vás obdivujeme. Nejedná se jen o to, co říkáte, ale i o to, jak to říkáte… Nikdy jste nezvýšil hlas, nikdy se neuchýlil k nadávkám a nikdy jste neudeřil pěstí do stolu. Vždy jste zachovával klid, vždy jste však byl přesvědčivý. Vskutku, přesvědčivý…. Profesore Chomsky, udělujeme vám titul z vděčnosti. Udržoval jste plamen jasného úsudku a zdravého rozumu naživu, když byly ohroženy. Stál jste klidný v třeskotu civilizací, ale tento konflikt jste zaznamenával jednoznačně pochmurným a přesvědčivým stylem. Váš hlas zní po celém světě," prohlásil na adresu oceněného Janochek.

Článek jsme převzali s laskavým svolením redakce PART.


DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz