Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Studijní stáže afghánských lékařů se zaměří na prevenci a léčbu drogových závislostí

20. 2. 2004 - PRAHA [Econnect / Sananim]

Projekt studijních stáží afghánských psychiatrů se zaměřením na prevenci a léčbu drogových závislostí v České republice realizuje občanské sdružení Sananim ve spolupráci s občanským sdružením Berkat. Sdružení Sananim zajišťuje veškeré náležitosti studijních pobytů v rámci České republiky a sdružení Berkat pak v Afghánistánu, kde velmi dobře zná místní podmínky a komunikuje s místní odbornou veřejnostní i státní správou. Projekt je financován z grantu Open society fund.

Prvním účastníkem studijní cesty je afghánský lékař kábulské nemocnice Dr. Wahidullah Najib. Kábulská nemocnice jako jediná v celém Afghánistánu poskytuje služby drogově závislým. Předmětem studijní cesty doktora Wahidullaha je problematika prevence a léčby drogových závislostí. Během své 90-ti denní stáže od 2. února do 25. března absolvuje stáže v různých typech zdravotnických i nezdravotnických zařízení, které zajišťují léčbu závislostí a dále v centru zabývajícím se preventivními programy.

Část stáže bude také věnována způsobům řešení drogové problematiky na státní a regionální úrovni, přípravě psaní projektů a tím zvýšení schopnosti a úspěšnosti získávání grantů na protidrogovou prevenci. Dr. Wahidullah Najib se seznámí se všemi zařízeními sdružení Sananim a projde také studijními stážemi v zařízeních sdružení Podané ruce v Brně, DROP IN, Apolinář, PREV CENTRUM a PL Bohnice. Rovněž navštíví Magistrát hlavního města Prahy a Radu vlády pro koordinaci protidrogové politiky (RVKPP).

Vzhledem k tomu, že drogový problém je v Afghánistanu velmi palčivý a celosvětově významný, občanské sdružení Sananim předpokládá, že tato aktivita nebude ojedinělá a že bychom v budoucnu na tuto stáž navázali vytvořením tréninkového curiccula a realizací vzdělávání a výcviku přímo v Kábulu.

Občanské sdružení Sananim je jednou z nejstarších a největších neziskových organizací, která se zabývá prevencí a léčbou drogových závislostí. Sdružení provozuje následující programy – Terénní programy, Kontaktní centrum, CADAS – Centrum ambulatní detoxifikace a substituce, Denní stacionář, Terapeutická komunita Němčice, Terapeutická komunita Karlov, Doléčovací centrum a Drogové informační centrum.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz