Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - regionální rozvoj
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > 
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Sedmá generace 2/2006: Co je vám, doktore?

3. 4. 2006
[Sedmá generace] -


„Nemusíte žít stále tak, jako jste dosud žili. Osvoboďte se od tohoto názoru a otevřou se před vámi tisíce možností,“ napsal kdysi básník Christian Morgenstern. Ani vy nemusíte rodit tak, jak jste dosud rodily, nemusíte se léčit tak, jak jste se léčili, a dokonce ani nemusíte umírat tak, jak se dosud běžně umírá. Druhé letošní číslo Sedmé generace pátrá po alternativách ve zdravotnictví, od porodu, přes léčení až po umírání.

V rubrice Drobnohled se čtenáři dozví, jak plechovka od Coca-Coly souvisí s Boeingy a ptačí chřipka s BSE, co všechno se může skrývat za nápisem 100% cotton a proč mrtvé stromy oplývají životem. V dalším pokračování seriálu o médiích najdou několik postřehů o manipulaci, aby příště věděli, co původně vědět vůbec neměli. V prvním díle řemeslné série zase zjistí, že umělecké kovářství ani v kyber věku 21. století nepatří do starého železa.

Kulturní Zahrada ukazuje, jak vypadá McDieta v režii Morgana Spurlocka a planeta Samorost 2 v podání mladé české animátorské dvojice Jakub Dvorský a Václav Blín. Nahlíží do zápisků Annie Dillardové od Drátenického potoka a do unikátních sbírek fotografií fregatního kapitána rakousko-uherského námořnictva Erwina Dubského.

Nové číslo Sedmé generace přináší také bilanční rozhovor s ministrem Liborem Ambrozkem. Šéf rezortu životního prostředí odpovídal, proč vázne diskuze s ministrem Sobotkou o ekologické daňové reformě a zda je reálné tento koncept prosadit v koalici s ODS. Vysvětloval, proč ještě není hotov odpis zásob uhlí pod Horním Jiřetínem a Černicemi, proč v prvním kole obchodování s emisemi oxidu uhličitého navrhoval zvýšení znečištění a zda v druhém kole podpoří jeho snížení. Na řadu se dostala i stagnující recyklace komunálního odpadu a ministrovy plány po volbách.

Co by podle vás mělo být prioritou příštího ministra životního prostředí? Které ekologické problémy by měl řešit na prvním místě? Napište svůj názor: www.sedmagenerace.cz/forum.

Další informace: www.sedmagenerace.cz



DISKUSE - KOMENTÁŘE:


-
Nejnovější Názory a komentáře
Další názory a komentáře... Vyjádřete se také!
-

Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz