Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - životní prostředí
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > 
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Dvakrát Svoboda zvířat: pochod a koncert

16. 4. 2004
[Part] -


Již tradiční pochod pořádá na Světový den laboratorních zvířat 24. dubna organizace Svoboda zvířat. O den dříve se na pražské Sedmičce uskuteční koncert, na kterém vystoupí X-Wing, Balaclava a Lahar. Kromě velmi dobré muziky pro vás bude připraveno promítání nových dokumentů o pokusech na zvířatech a mpžných alternativách.

Pochod začíná 24. dubna ve dvě hodiny odpoledne na Staroměstském náměstí v Praze, povede přes Karlův most k Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy, čímž chceme upozornit na povinné provádění pokusů se zvířaty ve výuce.

"V České republice se k pokusům na zvířatech ročně zneužije přibližně čtvrt miliónu zvířat a ani zdaleka není pravdou, že by počty takto použitých zvířat klesaly - spíše naopak," uvádí v prohlášení k pochodu Svoboda zvířat a pokračuje: "Rovněž u nás není žádná výraznější podpora vývoje nových alternativních metod bez použití zvířat. Pokusy na zvířatech se dotýkají každého z nás, neboť téměř vše, co nás obklopuje a co používáme, bylo otestováno na zvířatech.

Řešení této problematiky vidime v aktivním zájmu lidí, kteří chtějí, aby se tyto experimenty nahradily metodami, při kterých by nemusela trpět a umírat zvířata, a byli by ochotni pro tuto aktivitu obětovat alespoň malou část svého volného času a pohodlí. Pokusy na zvířatech nezastaví několik organizací na ochranu zvířat ani případná vlastní iniciativa několika našich zákonodarců/zákonodárkyň - šanci něco změnit máte právě vy, pokud budete sami podporovat hnutí bojující za práva zvířat. Je velmi důležité, aby se nás na této akci sešlo co nejvíce a aby nezanikla mezi mnoha dalšími akcemi, kde demonstruje maximálně několik desítek lidí. Proto vás prosíme, prijďte svou účastí podpořit Pochod za nahrazení pokusů na zvířatech, děkujeme vam!"

Druhou akcí je benefiční koncert pro kampaň Za nahrazení pokusů na zvířatech, který proběhne o den dříve, 23. dubna, v pražském klubu 007 na Strahově, od 19:30 a vystoupí zde kapely X-Wing, Balaclava a Lahar. Kromě velmi dobré muziky pro vás bude připraveno promítání nových dokumentů ohledně pokusů na zvířatech a jejich alternativách, nemalé množství informačních materiálů a dobrá zábava.



DISKUSE - KOMENTÁŘE:

23. 4. 2004
Motokov

-
KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti
www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

-

Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz