Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Letošní Bambiriáda očekává více než čtvrt milionu návštěvníků

20. 5. 2004 -, Econnect

Už po šesté letos odstartovala Bambiriáda, tradiční prezentace činnosti sdružení dětí a mládeže a středisek volného času. V osmadvaceti městech od Brna až po Zlín je připraven bohatý program, dnes zahájená Bambiriáda se tak uskuteční ve všech krajích republiky. V minulém roce Bambiriádu navštívilo na 200 tisíc dětí i dospělých, letos pořadatelé očekávají do 23. května návštěvnost více než 250 tisíc osob, zejména dětí, mládeže a rodin.

"Návštěvnost sledujeme vstupenkami, které jsou distribuovány návštěvníkům při vstupu na akci. Vstup na akci je zdarma a vstupenka navíc slouží pro návštěvy památkových objektů, muzeí a dalších spolupracujících organizací – s výraznou slevou nebo zdarma," vysvětluje pořádající Česká rada dětí a mládeže. Organizace chce poukázat na význam, jaký význam mají sdružení dětí a mládeže a střediska volného času pro aktivní a nekonzumní využívání volného času dětí v jejich městě, obci či blízkém okolí.

Například v Brně dnes v Centru volného času Lužánky zasedá brněnský dětský parlament, na zítřek je připraven program pro školy a o víkendu děti čeká spousta her a soutěží, dále například práce s keramikou, pokusy, jízda na ponících či taneční vystoupení. V Praze Bambiriáda odstartovala za velkého zájmu dětí i rodin, návštěvníky se tamní organizátoři snaží nalákat mimo jiné nabídkou střelby lukem a indiánskou foukačkou na cíl, jízdu ekovláčkem, hry, hlavolamy, pokusy a skládačky nebo třeba knoflíkovou kopanou. Bohatý program dále nabízí například Chrudim – dnes a zítra jsou v plánu tanec, divadlo, pěvecká vystoupení, na návštěvníky čekají šachy, interaktivní hry, práce s přírodními materiály... Podrobný program všech bambiriádních měst je k dispozici na stránkách Bambiriády na adrese www.bambiriada.cz.

Pořadatelé upozorňují na některé významné body programu - v rámci Bambirády se uskuteční již tradiční Dětský Sněm v Senátu, kromě toho se chystá řada doprovodných akcí – mimořádné jízdy historických parních vlaků, sportovní soutěže v regionech nebo například dny otevřených dveří. "Bambiráda je příležitostí k setkání s osobnostmi společenského, politického i kulturního života. Je jedinečnou příležitostí k ocenění práce tisíců dobrovolných pracovníků sdružení dětí a mládeže, k přijetí u primátora či starosty, k rozšíření spolupráce mezi sdruženími i s dalšími subjekty, institucemi a organizacemi. Bambiriáda je velmi potřebná v jednotlivých regionech, kde spojuje lidi a je podhoubím pro růst zajímavých myšlenek i činů zejména v oblasti péče o děti a mládež a smysluplné využití volného času dětí," uvádí Česká rada dětí a mládeže. Organizace zároveň upozorňuje, že Bambiriáda je také výzvou pro stovky sdružení, středisek volného času, oddílů, kroužků a klubů k prezentaci svých činností i výzvou rodičům i dětem k vyzkoušení tisíců zajímavých aktivit s možností následného dalšího, již systematického, zájmového zapojení.

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

Související odkazy
Bambiriáda 2004

Související články

O Autorech

Jana Sobotková

Autorka je redaktorkou Econnectu pro lidská práva, sociální oblast a gender.

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz