Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Města mohou bojovat o titul Město stromů

25. 4. 2006 - BRNO/PRAHA [Nadace Partnerství]

Nadace Partnerství vyhlašuje ve spolupráci s městem Strakonice v rámci programu Strom života soutěž o titul Město stromů. Ekologicko-osvětový projekt mohou realizovat všechny obce na území ČR o minimální velikosti obce III. typu, tedy obce s rozšířenou působností. Myšlenka zasvětit jeden rok života stromům vznikla minulý rok ve Strakonicích. Ty také nabízejí vítěznému městu pomoc a zkušenosti se zapojením místních občanů a firem do celého projektu.
Uzávěrka pro zasílání přihlášek je 25. května 2006.

„Upevnit vztah člověka ke stromům znamená upevnit vztah občanů ke svému městu, krajině a snad i sobě navzájem. Věřte mi, taková práce není nikdy zbytečná“, říká Mgr. Jaroslava Mrůzková z odboru ŽP města Strakonice, jedna z realizátorů projektu Rok stromu ve Strakonicích. „Pokud budete usilovat o získání titulu Město stromů, můžete se inspirovat průběhem projektu právě ve Strakonicích“, dodává Mrůzková.

Do města či obce, která přihlásí nejlepší projekt, poputuje nejen titul, ale také finanční prémie určená na podporu aktivit spojených s projektem. Ty by měly být připravovány v průběhu celého roku, kdy město či obec bude titul Město stromů držet. Předávání putovní ceny probíhá vždy na podzim.

Program Strom života podporuje výsadbu především původních druhů stromů v České republice občanskými sdruženími, obcemi a školami. Program usiluje o zapojení širokého spektra lidí do výsadeb stromů a následné péče o ně a o zvýšení zájmu veřejnosti o stromy a zeleň. Lidé se zapojují do přípravy projektů, mají možnost „adoptovat“ konkrétní strom prostřednictvím veřejné sbírky Strom života, navrhnout svůj strom do ankety Strom roku, ale hlavně se zapojují do vlastních výsadeb. Generálním partnerem programu Strom života je společnost Skanska CZ.


DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz