Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Na Horkách chystají bubnování a tradiční hry

28. 4. 2006 - KOSTELECKÉ HORKY [INEX / Econnect]

Hned dvě tvůrčí dílny proběhnou v sobotu 6. května na Modrém domě v Kosteleckých Horkách. Na dílně alternativních hudebních nástrojů se návštěvníci seznámí s technikou hry, budou si moci nástroje zkusit vyrobit a prohlídnout si výstavu. Paralelně bude probíhat akce nazvaná Hry pod oblohou, která bude výstupem týdenního semináře o hrách, který se uskuteční v Kosteleckých Horkách od 1.-6.května. Hudebně hravý den pořádá místní občanské sdružení INEX - Sdružení dobrovolných aktivit.

Modrý dům v Kosteleckých Horkách uvítá v sobotu 6.května všechny zájemce o alternativní hudební nástroje a hry, nejen ty hudební, ale také stolní, tradiční, ze dřeva. Dílna hudebních nástrojů bude probíhat formou kurzu od desíti do šestnácti hodin. "Pod vedením zkušeného lektora si účastníci vyrobí vlastní nástroj a na závěr proběhne velká bubnovačka," slibují pořadatelé.

Během dopoledne bude rozestaveno na zahradě - za deštivého počasí v bývalé škole - několik rozličných stolních her, které připraví a povedou účastnící týdenního mezinárodního semináře o hrách pořádaného v Kosteleckých Horkách ve dnech od prvního do šestého května. Návštěvníci se seznámí z řadou tradičních her ze dřeva z různých zemích a všechny si je budou moci na místě zahrát.

Dílna alternativních hudebních nástrojů je součástí celoročního projektu Malovaný rok, který podporuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR. Akce Hry pod oblohou proběhne za podpory České národní agentury Mládež.

Cílem sdružení INEX-SDA je všestranně podporovat a rozvíjet dobrovolnictví na všech úrovních společnosti, v národním i mezinárodním měřítku jako základní princip zdravé společnosti. "Prosazujeme myšlenku, že dobrovolně přispívat k péči o okolní svět a lidské společenství, dobrovolně pomáhat jiným ve svém domovském prostředí, ale také projevovat solidaritu na dálku, jsou věci člověku přirozené a jsou základem občanské společnosti," uvádí sdružení. Svou činností se sdružení snaží směřovat k tomu, aby se dobrovolná pomoc v nejrůznějších oblastech života stala opět normální součástí našeho myšlení a našla potřebnou společenskou prestiž.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz