Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - kultura
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Festival Colours of Ostrava chce objevovat neznámé kapely

28. 4. 2006 -, Econnect/Colours of Ostrava

Více než sto kapel a DJ´s z celého světa se objeví na pátém ročníku festivalu Colours of Ostrava 20. – 23. července. Původně regionální hudební festival se dnes profiluje jako nadžánrový festival evropského formátu s těžištěm ve world music. Festival má ambici představovat světové špičky stejně jako neznámé kapely. Již po druhé se také uskuteční soutěž pro české world music kapely Colours Talents.

Soutěž je určena skupinám, jejichž styl je inspirován jak místní lidovou hudbou, tak i hudbou světovou - například: Irsko, Skandinávie, hudba z Afriky, Asie i jižní Ameriky – a které nejsou smluvně vázány u některé z vydavatelských společností. Odbornou porotou vybraní čtyři finalisté se živě představí 10. června 2006 v rámci festivalu ColourScope na zámku v Kuřimi u Brna, který pořádá vydavatelství Možnosti Indies Records.

Vítěz získá možnost natočení alba a jeho vydání u Indies Records. Zároveň bude pozván k vystoupení na festivalu Colours of Ostrava 2006. Porota bude složená z odborných kritiků, zástupců festivalu Colours of Ostrava, Indies Records a koordinátora soutěže.

Kapely mohou umisťovat své prezentace a tři hudební ukázky ve formátu mp3 do 30. dubna 2006 online prostřednictvím webového formuláře na internetové adrese http://talents.freemusic.cz.

Součástí 2. ročníku bude i divácké hlasování. Skladby čtyř vybraných finalistů ve formátu mp3 budou umístěny od cca 20. května na serveru www.freemusic.cz. Vítězná kapela diváckého hlasování získá možnost vystoupit na festivalu Colours of Ostrava 2006.

V dramaturgii letošního ročníku nebudou chybět hvězdy zahraniční a domácí scény nejrůznějších hudebních žánrů od rocku přes world a dance music až po alternativní okrajové styly. Stejně jako v loňském roce nebude vedle bohaté hudební nabídky chybět ani řada doprovodných programů: areál dětský svět, kinokavárna, divadelní představení, DJ´s a workshopy.

„Od rockové legendy Roberta Planta po krále africké hudby Salifa Keitu, od břišních tanečnic po gypsy punk, od Afrického dne po Dětský svět. Jsem velmi hrdá na náš Africký den, protože to bude poprvé, kdy se africká kultura v čele se Salifem Keitou a Cheikh Lo představí v České republice v takovém počtu,“ popsala dramaturgické rozpětí festivalu dramaturgyně a ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Závěrečný koncert letošního ročníku mezinárodního hudebního festivalu Colours of Ostrava bude patřit Robertu Plantovi a jeho kapele Strange Sensation. Na koncertě předvedou živě nejen skladby z jejich posledního úspěšného společného alba Mighty ReArranger, ale také zabrousí do historie legendárních Led Zeppelin.

„Inspirace orientální hudbou na nejlepších albech Led Zeppelin i Plantova spolupráce s africkými a indickými hudebníky připravily půdu pro world music dávno předtím, než se tento termín začal používat. Na loňském WOMEXu v britském Newcastlu patřilo úvodní Plantovo vystoupení nabité živočišnou energií jednoznačně k tomu nejlepšímu, co program nabídl,“ uvedla Zlata Holušová.

Dramaturgii dalšího ročníku festivalu mohou také alespoň částečně ovlivnit i jeho fanoušci. Každý může zaslat 5 svých tipů na adresu soutez@colours.cz. Hlasy budou slosovány a výherci obdrží zdarma vstupenky na festival.

Jako jediný festival V ČR je Colours of Ostrava členem Forum Of Worldwide Music Festivals (EFWMF), což je nezisková asociace 44 nejvýznamnějších, nezávislých evropských festivalů, které se zavazují podporovat světovou, etnickou, tradiční a původní kulturu jednotlivých světových národů a vzájemně se propojovat v kulturních výměnách.

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

O Autorech

Tomáš Tetiva

Autor je redaktorem Econnectu. Zaměřuje se na oblast kultury, globalizace a zodpovědnosti korporací.

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz