Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > 
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

V sobotu vyráží na cestu týdenní tábor "na kolečkách"

1. 7. 2004
-red- [Econnect / o.s. Náruč / o. s. Ledovec]] -


Festina Lente aneb Spěchej pomalu: pod tímto názvem se skrývá letní putovní tábor pro vozíčkáře, během něhož putuje první červencový týden skupina vozíčkářů se svým doprovodem po cestách nejen západních Čech. Od soboty 3. července putovní tábor čeká trasa Plzeň - Jindřichův Hradec - Nová Bystřice - Chlum u Třeboně - České Velenice - Nové Hrady, s návratem do Plzně o týden později.

Projekt se uskutečňuje - se dvěma výjimkami - již od roku 1993. "Realizace celé akce je závislá na dobrovolnících, sponzorských darech a dobrých skutcích. Festiny se účastní vždy sedm až patnáct vozíčkářů s různým stupněm postižení, para- či kvadruplegici," vysvětlují organizátoři. Akci v její historii zajišťovaly různé neziskové organizace – nejdříve sdružení Užitečný život, později – od roku 1997 – občanské sdružení Náruč a od roku 2001 se na organizaci podílí také sdružení Ledovec.

Vozíčkáře na putovním táboře vždy doprovází skupina "tlačičů", tedy dobrovolníků, kteří pomáhají všude tam, kde je třeba: tlačí, vaří, pomáhají vozíčkářům s oblékáním, mytím a toaletou. "Letošní Festina míří do jižních Čech. Máme v plánu navštívit města jako například Jindřichův Hradec či Nové Hrady, putovat budeme od 3. do 10. července. Letošní akce se pravděpodobně zúčastní minimálně 14 vozíčkářů," uvádějí organizátoři.

Přednost pro účast na putovním táboře mají lidé žijící v ústavech, kteří nemají možnost žít doma s rodinou a pro které je Festina většinou jedinou možností, jak se z ústavu na celý týden dostat. Celá Festina je přitom rozdělena na dvě putující skupiny, každá má odlišnou trasu, v jejímž průběhu se však obě skupiny několikrát setkají.

-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


-
Související odkazy
  • Festina Lente
  • O Autorech

    -red-

    (Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

    -

    Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
    Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
    Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz