Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - kultura
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Arcidiecézní charita v Olomouci podpořila obyvatele Indonésie

29. 5. 2006 -, Radio Praha

Olomoucká Arcidiecézní charita uvolnila z rezervního fondu Tříkrálové sbírky celkem 100.000 korun na pomoc lidem v Indonésii, kterou postihlo ničivé zemětřesení. Obětem nedávné přírodní katastrofy mohou i Olomoučané. Charita připravila sběrací listiny, na které mohou přispívat dobrovolní dárci.

Pracovníci české Charity připravují ve spolupráci s partnerskou nadnárodní organizací Caritas Internationalis a indonéskou Charitou přímou pomoc obětem. Na místo již dorazili lékaři a zdravotní sestry z nemocnic provozovaných indonéskou Charitou a snaží se poskytnout okamžitou pomoc. Nakupují se potraviny a stany. Tým odborníků provádí na místě podrobný průzkum situace.

Česká katolická charita již do Indonésie zaslala 10.000 dolarů (zhruba 220.000 korun) ze svého krizového fondu. Lidé, kteří by chtěli pomoci, mohou poslat peníze na konto charity, číslo účtu je 3690369369369/0800, variabilní symbol 1151.

Na pomoc tamním lidem postiženým katastrofou také zaslalo sdružení ADRA 350.000 korun a zvažuje další formu pomoci. Peníze jsou ze sbírky Pomáhat může každý, organizované každoročně před Velikonocemi. Veřejná sbírka pokračuje dál, peníze mohou lidé posílat na účet 8555 8555/0300, variabilní symbol 700. Přispět mohou i prostřednictvím dárcovských SMS, heslo DMS ASIE by měli poslat na číslo 87777. Zpráva bude stát 30 korun, příjemce dostane nejméně 27 korun.

Na okamžitou humanitární pomoc Indonésii uvolnil peníze také stát. Česká republika se rozhodla vyčlenit na pomoc pět milionů korun. O pomoci rozhodl ministr Cyril Svoboda v reakci na žádost indonéské vlády. Kvůli velké vzdálenosti Česká republika upřednostnila peněžní pomoc a nepočítá s vysláním záchranných týmů nebo materiální pomocí.

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz