Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > 
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

OSN upozorňuje na další komplikace v súdánském Dárfúru

15. 7. 2004
[BBC] -


Představitel Organizace spojených národů Jan Egeland varoval, že situace v západosúdánské oblasti Dárfúr se dále komplikuje. Egeland, který se právě vrátil z regionu, uvedl, že stovkám tisíc lidí, kteří byli vyhnáni ze svých domovů ozbrojenými milicemi, se daří lépe. Útoky na humanitární pracovníky však prý nadále pokračují.

Koordinátor humanitární pomoci Jan Egeland uvedl, že hlavním problémem v Dárfúru je nedostatečná bezpečnost. Súdánská vlády by podle něj měla činit ráznější kroky k odzbrojení příslušníků milicí, kteří údajně zabili tisíce lidí a až milión jich vyhnali ze svých domovů.

"Povstalecké milice nebyly rozpuštěny, bezpečnostní situace se zhoršuje, čeká náš okamžik pravdy," varoval představitel Spojených národů. Súdánská vláda je přitom obviňována, že milice vyzbrojila, aby v oblasti porazila povstalce. Popírá však, že by byla za násilnosti odpovědná.

Představitelé Rady bezpečnosti mezitím jednají o návrhu americké rezoluce, která by uvalila zákaz cestování a prodeje zbraní na příslušníky súdánských milicí a případně i vlády. V etiopské Addis Abebě by pak dnes měli pod dohledem Africké unie jednat o mírovém řešení krize představitelé súdanské vlády a povstalců.


DISKUSE - KOMENTÁŘE:


-
Informační partneři Zpravodajství ECN

Související články

-

Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz