Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Romský rapper Gipsy vystoupí na mistrovství světa ve fotbale

8. 6. 2006 - PRAHA [Econnect]

Talentovaný český muzikant a rapper Gipsy se svým multižánrovým projektem Gipsy.cz, který tvoří houslista Vojta Lavička, Petr Durman hrající na kytaru a akordeon a basista Jan Durman, odjíždí do Německa reprezentovat Českou republiku na mistrovství světa ve fotbale. Jako jediný český interpret bude vystupovat od 13. do 16. června na multikulturním festivalu nazvaném „NRWM – Das Festival!“. Německé turné završí Gipsy.cz 17. června v Berlíně v „PopKick 06“ v den, kdy Česká republika hraje zápas proti Ghaně.

„NRWM – Das Festival!“ se koná ve 12 německých městech a představí 46 kapel a hudebníků z téměř všech zemí, které se účastní mistrovství světa. Jádrem akce je vždy přímý přenos fotbalového zápasu, před ním či po něm následuje koncert latinské, africké či balkánské hudby, ska, rapu atd. Vstup je zdarma. Mezi další kapely, které se festivalu zúčastní, patří např. Kroke, Haydamaki, Skalariak či Zakopower.

Festival „PopKick 06“ se koná v berlínském centrálním Treptower Parku a doprovází celé mistrovství světa. Nabízí nejen koncerty (kromě Kosheen např. Seňor Coconut, Saian Supa Crew, 17 Hippies atd.) a přímé přenosy, ale i hry a zábavu pro rodiče s dětmi, miniturnaje ve fotbale, workshopy, výstavy a prezentace zúčastněných zemí.

Gipsy se vypracoval na jednu z nejzajímavějších osobností české hip hopové a r´n´b scény, o čemž svědčí např. nominace na několik ocenění – Anděl 2005 či ALMA 2005. Dlouhou dobu byl frontmanem české hip hopové formace Syndrom Snopp, s projektem Roma hip hopu dobyl loni festivaly Colours of Ostrava či Trutnov. Spolupracuje také s králem srbské dechovky Bobanem Markovičem a jeho Orkestarem.

Nejbližší příležitostí vidět a slyšet projekt Gipsy.cz je festival Colourscope 10. června v Kuřimi u Brna. Dále Gipsy zahraje např. na Litoměřickém kořenu, Colours of Ostrava či Sázavafestu. V současné době také Gipsy připravuje nové CD u vydavatelství Indies Scope Records.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz