Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Aktivisté budou s pochodněmi manifestovat za ukončení válečných konfliktů

9. 6. 2006 - PRAHA [Econnect]

Dne 16. června 2006 od 19 hodin vytvoří pacifisticky smýšlející aktivisté na Hradčanském náměstí v Praze společně pomocí zapálených loučí symbol míru. Cílem této akce je podpořit mír ve světě, vyjádřit nesouhlas s okupací v Iráku a hrozící válkou proti Íránu a všemi válečnými konflikty probíhajícími na celém světě. Akci pořádá Humanistické hnutí společně s Mezinárodním mírovým hnutí a Iniciativou proti válce.

Veškeré světové konflikty vznikají podle názoru Humanistického hnutí na základě neznalosti, intolerance a strachu z odlišnosti, což vede ke zbytečnému násilí a utrpení lidí. Válku proto „Humanisti“ neuznávají ani jako skutečné řešení problémů ani jako záminku pro šíření demokracie, neboť jde podle nich ve skutečnosti vždy jen o vykořisťování slabších států a využívání jejich zdrojů. Cestu vidí nikoli v násilí, nýbrž v dialogu mezi kulturami a státy, v rozvíjení porozumění a tolerance.

Humanistický recept na dosažení světového míru spočívá v toleranci a respektu k rozmanitosti, která začíná na úrovni každodenních mezilidských vztahů a vychází z nutného předpokladu, že přijmeme sebe samé takové, jací jsme a budeme rozvíjet své dobré vlastnosti. „Bude-li mír v srdci lidí, bude i mezi národy a na celém světě.“

Pokud se s těmito slovy ztotožňujete anebo si třeba chcete s organizátory akce popovídat naopak o jiném pohledu na věc, přijďte v pátek 16. června na Hradčanské náměstí. Od sedmi hodin večer Vás čeká hudební vystoupení a v půl desáté budou zapáleny louče ve tvaru symbolu míru, tolerance, porozumění a odpuštění.

Na akci je nutno se předem zaregistrovat. K vytvoření symbolu míru je z organizačních důvodů vhodné zamluvení si míst předem. Vzhledem k neziskovému charakteru akce je symbol míru autofinancovaný - to znamená, že každý z aktivních účastníků tvořících symbol míru si zakoupí lístek v hodnotě 60 Kč - z kterého se hradí náklady na louč a technické vybavení akce. Louče se kupují hromadně a budou k dispozici až v den akce.

Registrovat se můžete na stránce Humanistického hnutí nebo na telefonu 608819276, případně e-mailu ipmcr@seznam.cz.

Podobnou velkolepou symbolickou manifestaci na protest proti okupaci Iráku již uspořádali aktivisté Humanistického hnutí v Budapešti. Akce vzbudila údajně velký zájem u médií a zúčastnilo se jí přibližně 4000 mladých lidí.


Iva Nevečeřalová

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz