Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Prázdniny v Českých Budějovicích budou patřit pouličním umělcům

15. 6. 2006 - ČESKÉ BUDĚJOVICE [Econnect]

„Svatojánská slavnost 23.6. na Slepém rameni nám otevře bránu léta a s ním se přenese do ulic našeho města první zážitek z živého umění pouličních umělců. Město, kde se v ulicích maluje, žongluje, chodí na chůdách, bubnuje, je město, které nás baví, oslovuje, inspiruje, město, ve kterém chceme žít a trávit volný čas.“ Těmito slovy zvou organizátoři veřejnost na svůj letní projekt “Art In Street“, jehož cílem je umožnit zájemcům formou letní školy bližší nahlédnutí do tajů již zmíněného žonglování, bubnování, chůzi na chůdách nebo třeba tvorby soch a graffiti.

"Velké otevření letní školy proběhne 13.července od 17 hodin v klubu Solnice. Na tuto úvodní přehlídku pouličního umění navážou pravidelné čtvrteční dílny, ve kterých se zájemci mohou zdokonalovat v jednotlivých aktivitách dle svého zájmu. Všechny letní workshopy jsou pro veřejnost zdarma. Vrcholem léta potom bude společné vystoupení 31. srpna na Sokolském ostrově“, uvádí David Matějíček z Baziliky o. p. s., která akci pořádá.

Společným vystoupením však “Art In Street“ nekončí. Od září přibude stejnojmenné studio do nabídky ateliérů Baziliky, čímž doplní již existující školu rytířského umění, afrického a orientálního popřípadě výrazového tance, arteterapii a další programy. Všichni zájemci se mohou hlásit během celého léta.

Bazilika o. p. s. byla založena v roce 2003, kdy se také podílela na rekonstrukci národní kulturní památky Solného skladu, kde zajišťuje chod kulturního klubu c. k. Solnice. Pro větší akce využívá prostory kulturního epicentra Bazilika v prostorách českobudějovického IGY centra. Zaměřuje se na pořádání koncertů, divadelních představení, výstav, přednášek a besed, prostory slouží i jako místo kongresů.

Kromě již zmiňované Svatojánské slavnosti, projektu “Art In Street“ a pravidelných ateliérů se ještě chystá na léto Summertime, letní festival hudby a divadla, na kterém vystoupí pestrá směsice interpretů zabírající žánry od ska až po moravské lidové písně. Pravidelné budou i divadelní pohádky pro děti. Začátkem srpna oslaví Bazilika hudbou, tancem a dalšími doprovodnými akcemi keltský svátek Lugnasad, pro děti zůstávající přes léto ve městě jsou připraveny letní městské tábory. Už tradiční akcí je zářijové Příjemné setkání, festival nezávislých profesionálních divadel.

Autor je externím redaktorem Econnectu.


Michal Řepík

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz