Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Výstava Jindřicha Štreita o životě lidí v uprchlických táborech zahájena v Plzni

22. 6. 2006 -, Česká katolická charita / Econnect

-foto-
-foto-
V Plzni byla včera zahájena výstava Jindřicha Štreita "Tak blízko, tak daleko", která zachycuje život v uprchlických táborech v Čečně a Ingušsku. Přední český fotograf pořídil snímky na severním Kavkaze v roce 2003, kdy zde pobýval společně s pracovníky České katolické charity. Zachycují běžný život lidí v uprchlických táborech, zaměřují se především na děti a jsou poctou lidem, kteří si i navzdory těžkým životním podmínkám zachovávají svou důstojnost.

Česká katolická charita zde jménem světové charitní organizace pečuje o více než tisíc dětí. Po krátkém počátečním období, kdy se Charita soustředila především na dodávky potravinové a nepotravinové pomoci do hlavního města Čečenska Grozného, začala se věnovat programům určeným dětem předškolního věku. V letech 2001 až 2005 se s pomocí Dětského fondu OSN, charitních organizací z celého světa a dárců z České republiky podařilo zrekonstruovat, vybavit a otevřít šest mateřských školek v Grozném a pět v uprchlických táborech v sousedním Ingušsku. Charitní školky nabízejí kvalitní předškolní výchovu, plnohodnotnou stravu, lékařskou péči a psychologickou pomoc sirotkům, polosirotkům a dalším obětem války.

Sbírkový účet u České spořitelny:

369-369369369/0800

Variabilní symbol pro Čečensko 126

Výstava je rozdělena na dvě části, přičemž 16 fotografií je umístěno v Univerzitní galerii v Jungmannově ulici v centru Plzně a dalších třicet vystavuje galerie Nad Schody na borských polích poblíž Západočeské univerzity. Potrvá do 15. července. Včerejší vernisáž zahájil pan Vojtěch Rálek, vedoucí oddělení humanitární a rozvojové pomoci Sdružení Česká katolická charita.

Jindřich Štreit se narodil 5. září 1946 ve Vsetíně na Valašsku (Morava). V roce 1956 se s rodiči a sourozenci přestěhoval do podhůří Jeseníků (Těchanov). Vystudoval gymnázium v Rýmařově (1963) a pedagogickou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci, obor výtvarná výchova (1967). Ženat od roku 1971, manželka Agnes, dcera Monika. Po absolvování univerzity začal vyučovat na základní devítileté škole v Rýmařově, následujícího roku se stal ředitelem školy v Sovinci a později v Jiříkově. Kromě své pedagogické a fotografické činnosti se věnoval veřejně prospěšné práci. Od roku 1974 vedl galerii v Sovinci, od roku 1998 v Bruntále. Od roku 198 úzce spolupracuje s progresivními umělci v Praze, Brně, Bratislavě a v dalších kulturních centrech České republiky i v zahraničí.

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz