Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - kultura
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Zveme Vás k účasti na 8. ročníku Dne poezie

23. 6. 2006 - Martin Zborník, Společnost poezie

Již 8. ročník Dne poezie se každoročně koná ve dnech okolo 16. listopadu /datum narození K.H.Máchy/. Den poezie se věnuje nejen poznávání tvorby známých básníků, ale usiluje především o co nejširší účast všech, kteří se o poezii v běžném životě zajímají.

Letošní ročník Dne poezie se bude podobně jako vloni s ohledem na velký zájem účastníků konat ve více dnech, a to od 9. do 22. listopadu 2006. Tento rok je mottem název české hymny Kde domov můj. Pevně věříme, že toto téma bude dobrou inspirací.

Na počátku své existence v roce 1999 byl Den poezie spojen s pražským projektem Poezie v metru. Od té doby se rozrostl na samostatnou celostátní akci. V minulém roce se ke Dni poezie připojily kulturní organizace, knihovny, univerzity, školní třídy a jednotlivci z 25 měst České republiky (např. Brno, Cheb, Liberec, Plzeň, Praha, Olomouc, Ostrava, Turnov, Vlachovo Březí, Znojmo ad.), program zahrnoval celkem 62 různorodých pořadů a vystoupení. Od autorských čtení a recitálů slavných českých básníků po spontánní vystoupení mladých lidí, soutěže, happeningy a výstavy. Dnem poezie se každým rokem zabývají všechna česká média. Řadu programů a rozhovorů s účastníky a organizátory vysílal Český rozhlas, reportáže odvysílala Česká televize, články otiskly celostátní a místní deníky. Plakáty Dne poezie s podrobnými programy jednotlivých akcí jsou vylepeny po celé republice.

Projekt podporuje Ministerstvo kultury ČR. Spolupracujeme s řadou národních a zahraničních organizací, a to včetně PEN klubu, Multikulturního centra v Praze, Literature Across Frontiers, Britské rady, Polského institutu, Maďarského kulturního střediska, Slovenského kulturního centra, Goethe institutu, Francouzského institutu, okresních a městských knihoven, Karlovy univerzity v Praze, Západočeské univerzity a Dopravního podniku hl. m. Prahy. Přestože je projekt oslavou české poezie, každým rokem o něj pozorujeme i zvýšený zájem mezinárodní. Účastní se ho zahraniční básníci, v minulých letech například z Polska, Maďarska, Španělska, Francie, Británie, Lotyšska, Slovenska a Austrálie.

Programy akcí jednotlivých ročníků Dnů poezie let najdete na webové adrese http://www.volny.cz/denpoezie.

Připravte si tedy nejrůznější ztvárnění poezie - divadlo, fotografickou výstavu atp., záleží na Vaší fantazii. Program akce (stačí několik vět) spolu s časem, místem a datem konání a příslušnými kontakty nám prosíme pošlete nejpozději do 15. září 2006 na adresu denpoezie@basnici.cz

Pevně věříme, že svoji přízeň nám zachováte i v tomto roce. Těm z vás, kteří se rozhodnou ke Dnu poezie připojit poprvé, jsme připraveni podat pomocnou ruku.


Těší se na vás organizátoři Dne poezie


Bernie Higgins: 27481 3800
Zora Šimůnková: 604 410 915
Martin Zborník: 608 234 844
Email: denpoezie@basnici.cz

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

Související odkazy
Stránky dnů poezie

Související články

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz