Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > 
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Ve Zlíně mají nové pracovní příležitosti v sociálních službách

14. 7. 2006
-red- [Naděje / Econnect] -


Projekt pro ohrožené skupiny nezaměstnaných připravilo na Zlínsku sdružení Naděje. Začátkem července začala ve zlínské pobočce Naděje realizace dvouletého projektu Práce v Naději, financovaného Evropskou unií prostřednictvím Operačního programu rozvoje lidských zdrojů, z opatření Podpora aktivní politiky zaměstnanosti.

Naděje bude od podzimu provozovat nový Dům pokojného stáří ve Zlíně na Jižních svazích, stěhování ze stávajícího zařízení je plánováno na listopad. Nové zařízení se stane domovem pro 65 seniorů, bude tak moci nabídnout služby většímu počtu uživatelů. Novinkou bude zřízení deseti lůžek pro osoby postižené Alzheimerovou nemocí nebo jiným typem demence.

V domově se bude poskytovat nejen ošetřovatelská péče, ale i služby rehabilitační, terapeutické, duchovní, aktivační a respitní. Výhledově se počítá s možností služeb denního centra a stravování seniorů žijících ve městě, mimo objekt Domu pokojného stáří.

Záměrem projektu je pracovní uplatnění uchazečů o zaměstnání, kteří jsou v evidenci Úřadu práce. Ti budou v průběhu realizace projektu zaškoleni a zařazeni do činnosti zařízení. Většina pracovních míst je vhodná pro ženy a osoby s nízkým vzděláním. Projekt se zaměřuje na ohrožené skupiny nezaměstnaných, to je věková kategorie 50-54 let a 20-24 let. Celkem bude vytvořeno devatenáct nových pracovních míst.

Cílem občanského sdružení Naděje je vybudování a provozování sítě služeb lidem v nouzi na křesťanských principech. Ve svých zařízeních i mimo ně poskytuje Naděje jako svou hlavní činnost pomoc duchovní, morální, sociální, zdravotní, lékařskou, hygienickou, stravovací, ubytovací, hmotnou, právní, poradenskou, osvětovou, vzdělávací, výchovnou a podobně, včetně doplňkových služeb. Své služby zaměřuje zejména na lidi osamělé, zdravotně postižené, společensky vyloučené nebo jinak znevýhodněné.

Ve Zlíně sdružení provozuje domov s celoročním pobytem a přípravou klientů do chráněných bytů, v chráněných bytech pak poskytuje asistenční službu. Denní stacionář s chráněným pracovištěm pro dospělé osoby s mentálním postižením nabízí pracovní rehabilitaci a terapii, celoživotní vzdělávání a volnočasové aktivity. Chráněné pracoviště U včelky pak slouží veřejnosti jako integrovaná čajovna s výukou obsluhy handicapovaných občanů a prodejem výrobků chráněných dílen.

-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


-

Související články

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

-

Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz