Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Rozvojový kurz pro zdravotně postižené: Připoj se a pracuj!

21. 7. 2006 - BRNO [Makropulos Econnect]

Připoj se k internetu a pracuj z domova: takové je motto vzdělávacího kurzu, který připravuje sdružení Makropulos. Cílem kurzu je přepravit zdravotně postižené spoluobčany na pracovní pozice, které by mohli vykonávat z domova prostřednictvím nástrojů a prostředků informačních a telekomunikačních technologií.

„V rámci projektu proběhne nejprve společné pětidenní školení na získání komunikačních dovedností při vedení telefonického rozhovoru, zjišťování potřeb zákazníka, telemarketingu, prodeje po telefonu a fundraisingu. Získané znalosti a dovednosti budou poté praktikovány v placeném tréninkovém zaměstnání. V jeho rámci budou účastníci individuálně školeni k využívání nástrojů a prostředků informačních a telekomunikačních technologií pro práci z domova,“ popisuje Hedvika Pineckerová ze sdružení Makropulos.

Během šestiměsíčního působení v tréninkových pozicích získají účastníci kurzu cenné zkušenosti z vedením reálných případů v oblasti průzkumu trhu a fundraisingu. Také se naučí prakticky využívat systém pro správu a sdílení kontaktů v rámci pracovního týmu. „Kurz takto přispěje ke zvýšení pravděpodobnosti jejich uplatnění na volném trhu práce. Navíc výstupem jejich činnosti bude mimo jiné studie mapující možnosti pracovního uplatnění zdravotně postižených u pražských firem, kterou budou moci využít další stovky zdravotně postižených v Praze, vysvětluje Hedvika Pineckerová.

Kromě certifikátu potvrzujícího absolvování rozvojového kurzu garantuje sdružení Makropulos uzavření pracovní smlouvy s několika vybranými účastníky kurzu na dobu neurčitou. „Při výběru účastníků kurzu budeme upřednostňovat především osoby s poraněnou míchou, neboť aktivity našeho sdružení jsou zaměřeny na podporu metod léčby tohoto typu poranění,“ doplňuje Hedvika Pineckerová. Podmínkami pro účast v tréninkovém zaměstnání je trvalé bydliště v Praze, absence vad řeči, základní znalost s počítačem, vlastní počítač s trvalým připojením k internetu a ochota pracovat na pozicích zaměřených na prodej po telefonu, jako je telemarketing, fundraising a podobně.

Sdružení lidem se zdravotním postižením naopak nabízí práci z domova, zvýšení kvalifikace a dovedností a především praktické zkušenosti z tréninkového zaměstnání. Účastí zájemci získají placený tréninkový pracovní úvazek na šest měsíců a jejich pravděpodobnost získání pracovního uplatnění na trhu práce se tak zvýší. Sdružení nabízí také příspěvek na zvýšení rychlosti internetu.

Projekt tréninkového zaměstnání získal finanční podporu z Evropského sociálního fondu, z programu na podporu integrace specifických skupin obyvatelstva ohrožených sociální exkluzí. Podrobnější informace o projektu a přihlášku do tréninkového zaměstnání zájemci najdou na webových stránkách sdružení http://jpd3.makropulos.org.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz