Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - regionální rozvoj
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > 
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Česká ADRA poskytla na pomoc obětem konfliktu v Libanonu půl milionu korun

21. 7. 2006
[ADRA / Econnect] -


Sbírku na pomoc obětem konfliktu v Libanonu vyhlásila česká pobočka humanitární organizace ADRA. Podle předběžných odhadů muselo z důvodu konfliktu v Libanonu opustit svá obydlí více než půl miliónů lidí. Do okolních zemí uprchlo dalšího čtvrt miliónu obyvatel Libanonu. OSN varuje před humanitární katastrofou.

„Lidem se nedostává základních potravin, vody, chybí hygienické potřeby a nedaří se zajistit ani dostatek prostor pro provizorní ubytování,“ informovalo sdružení ADRA Česká republika. To je ve spojení se svými kolegy na Kypru, odkud se připravují první konvoje pomoci obětem konfliktu.

„Situace v improvizovaných uprchlických táborech v okolí Bejrútu je kritická. Chybí voda a nejsou léky. Jsme ve spojení s našimi spolupracovníky, kteří monitorují situaci. Chybějí samozřejmě i lidé se zkušenostmi, kteří by se podíleli na organizování pomoci. V pondělí chceme vyslat první zásilky pomoci z Kypru. Pokud se podaří zajistit bezpečnost pro humanitární koridory, začneme organizovat pomoc i leteckou cestou,“ prohlásil Conrad Vine, dlouholetý pracovník ADRA Velká Británie a v současnosti organizátor pomoci Libanonu, v telefonickém rozhovoru s ADRA Česká republika.

Ve spolupráci s pracovníky ADRA na Kypru vznikl také návrh projektu pomoci s celkovým rozpočtem 1 500 000,- Kč pro ADRA Česká republika. Peníze na projekt budou z převážné části věnovány na nákup potravin, vody a přikrývek. Zbývající prostředky jsou určeny na nákup léků a transport pomoci. Česká ADRA posílá z výtěžku letošní velikonoční sbírky s názvem „Pomáhat může každý“ a z pohotovostních fondů projektu „ADRA ÚL“ a „Mince denně“ 500 000 korun.

ADRA působí v České republice od roku 1992. Pomáhá lidem v nouzi v zahraničí i u nás. V rámci organizování humanitární pomoci pro oběti libanonského konfliktu vyhlásila ADRA Česká republika veřejnou sbírku. Finanční prostředky lze zasílat na číslo účtu 8555 8555/0300, variabilní symbol 200.



DISKUSE - KOMENTÁŘE:


-
Související odkazy
  • ADRA Česká republika
  • -

    Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
    Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
    Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz