Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - regionální rozvoj
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > 
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Člověk v tísni dopravil zásilku pomoci do jiholibanonského Marjayounu

1. 8. 2006
-red- [Econnect/Člověk v tísni] -


Dvě nákladní auta vezoucí balíčky s jídlem a hygienickými potřebami pro 250 rodin dnes dorazily do Marjayounu na jihu Libanonu. Jedná se již o druhou zásilku pomoci lidem postiženým konfliktem v oblasti - od neděle 30. července je pomoc distribuována také v horách v okolí města Aley, kde se podle odhadů shromažďuje až 130 000 uprchlíků. Člověk v tísni minulý týden uvolnil z humanitárního fondu rychlé reakce částku půl milionu korun na okamžitou pomoc v Libanonu a vyhlásil veřejnou sbírku na pomoc obětem konfliktu na Blízkém Východě.

Vzhledem k momentální situaci v zemi je přeprava základních potřeb lidem postiženým konfliktem zvláště na jihu Libanonu nadále velice složitá a zásilka společnosti Člověk v tísni je jednou z mála, která se k potřebným dostane. „Při distribuci spolupracujeme s organizací Mercy Corps a především místní neziskovou organizací St. Vincent de Paul, která balíčky připravila a bude dohlížet na samotnou distribuci na místě,“ vysvětluje Lenka Vítková, koordinátorka společnosti Člověk v tísni v Libanonu.

Veřejná sbírka s číslem S-MHMP/114549/2006 je vyhlášena na pomoc postiženým lidem a oblastem konfliktu na Blízkém Východě. V první fázi bude výtěžek použit na okamžitou pomoc uprchlíkům v Libanonu a to jak na jihu země, tak v Bejrútu a širším okolí. Tato pomoc bude realizována pod dohledem koordinátorů společnosti Člověk v tísni přímo na místě.

V další fázi bude výtěžek použit na střednědobé projekty pomoci a podle finančních možností na vybrané projekty obnovy. Přispět lze na číslo účtu u ČSOB 617 617 617/0300 nebo zasláním dárcovské SMS zprávy ve tvaru DMS LIBANON na číslo 87777 (cena DMS je 30 Kč, z čehož na pomoc jde 27 Kč).

-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


-
KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti
www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Související odkazy
  • Člověk v tísni
  • O Autorech

    -red-

    (Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

    -

    Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
    Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
    Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz