Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > 
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Seznam památek schůdných pro vozíčkáře je v knize i na webu

21. 8. 2006
[Radio Praha] -


Lidé se sníženou pohyblivostí, vozíčkáři či nevidomí se mohou před výletem dozvědět, zda návštěva jimi vybrané památky pro ně nebude spíše překonáváním překážek než příjemným strávením volného času. Národní památkový ústav již před časem vydal seznam památek přístupných pro osoby se sníženou schopností pohybu, jeho elektronická verze je přístupná i na internetu.

Obsahuje informace o šesti desítkách především státních hradů a zámků abecedně řazených od Bečova nad Teplou po Zbraslav.

U každé památky je kromě její historie, stavebně-architektonického vývoje, plánku a kontaktního spojení uvedeno, jak se může vozíčkář do objektu dostat a která místa v něm může bez problémů navštívit. Zmíněno je i to, zda jsou v objektu toalety pro vozíčkáře a jaká je možnost parkování.

Ve zmíněném Bečově nad Teplou si třeba může vozíčkář prohlédnout v prvním návštěvnickém okruhu unikátní relikviář sv. Maura s doprovodnou expozicí, ve druhém prohlídkovém okruhu jsou klasické zámecké interiéry s prezentací uměleckých děl. U předem ohlášených skupin lze domluvit nadstandardní možnosti prohlídky. Nevidomí si mohou vybrané exponáty prohlédnout hmatem.

Seznam bezbariérových památek je na internetu k dispozici na serveru www.aktivnizivot.cz. Zájemci na něm najdou také informace a doporučení o bezbariérovém ubytování, stanicích Českých drah, které mají plošiny pro vozíčky či tipy na návštěvu koupališť a bazénů. Mezi výlety bez bariér jsou zahrnuty i moravské vinařské stezky.



DISKUSE - KOMENTÁŘE:


-
Související odkazy
  • Aktivní život.cz
  • -

    Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
    Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
    Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz