Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Sdružení Podblanickem získalo do regionu více než 90 milionů z evropských fondů

25. 8. 2006 -, o.s. Podblanickem / Econnect

Přes devadesát milionů získalo od vstupu České republiky do Evropské unie pro sředočeský region občanské sdružení Podblanickem. Sdružení se podařilo do Středních Čech získat částku 90.364.000 korun. Sdružení se zabývá rozvojem venkova, což souvisí s obsahem realizovaných projektů.

"Sdružení zpracovalo pro obce a mikroregiony i neziskovou sféru již přes dvacet projektů zaměřených na rozvoj cestovního ruchu, dopravní infrastruktury, komunitní činnosti i práce s mládeží, jejichž cílem je kvalitnější venkovské prostředí a lepší nabídka služeb," uvedl Petr Zapletal ze sdružení Podlbanickem. Mezi nejznámější projekty patří projekty ve Vlašimi - rekonstrukce zámku a parku, rekonstrukce spolkového domu a nádraží, dále vybudování ubytoven v Kondraci a Sedlčanech, budování cyklotras a informačních center, konference evropské mládeže Studenti pro venkov a další zajímavé aktivity.

Z hlediska úspěšnosti získání evropských dotací se sdružení řadí k nejlepším v republice, neboť z předložených projektů bylo 95 % podpořeno a realizováno. "Většina projektů je již zrealizována, v současné době se připravujeme na další programovací období, které bude zahájeno v příštím roce, upřesňuje stav projektů předsedkyně sdružení Renata Knotková.

Ve většině případů byly předložené projekty hodnoceny v jednotlivých grantových kolech nejvyšším počtem bodů v rámci bodovacích kritérií, což je důležitá informace o kvalitě zpracovaných projektů. "Cestovní ruch ve Středočeském kraji má velký potenciál rozvoje, chybí ale zajímavé turistické cíle i turistické produkty. I to se snažíme našimi projekty napravit," upřesňuje Petr Zapletal, který se specializuje na projekty v cestovním ruchu.

Nejčastějšími žadateli o dotace jsou obce a mikroregiony, v menší míře neziskové organizace. Pomalu se přidává také podnikatelská sféra. Nové příležitosti se otevřou v letech 2007-2013, kdy přijdou další možnosti čerpání dotací do České republiky.

Sdružení Podblanickem bere za své poslání nabízet život na venkově jako alternativu života ve městě. "Oslovujeme občany, abychom společně hledali cesty ke zlepšení kvality života a posilovali kladný vztah k regionu. Podněcujeme aktivitu občanů a institucí pro rozvoj a zviditelnění našeho kraje," uvádí sdružení.

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz