Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Bílými páskami mohou Češi podpořit kampaň Česko proti chudobě

31. 8. 2006 -, Econnect

Kampaň Česko proti chudobě, kterou letos již podruhé pořádají české nevládní organizace, vyvrcholí v pátek 15. a sobotu 16. září pouličními akcemi po celé ČR a kulturním večerem v pražských Riegerových sadech. "Cílem celé akce je upozornit veřejnost na problém globální chudoby a možnost každého z nás s ní bojovat," říká Blanka Medková, členka koordinačního týmu kampaně.

Kampaň Česko proti chudobě (www.ceskoprotichudobe.cz) sdružuje přes třicet nevládních organizací, které se zabývají rozvojovou a humanitární pomocí, vzděláváním či životním prostředím. Česká kampaň je součástí celosvětové Globální výzvy k akcím proti chudobě (GCAP http://www.whiteband.org), jejímž nejviditelnějším počinem byly loňské koncerty Live 8. Letos jsou její akce soustředěny na období právě od 16. září do 17. října, Mezinárodního dne za odstranění chudoby.

Symbolem této společné kampaně je bílá páska, která bude zdarma distribuována během akčních dnů. Jejím nošením nebo podpisem pod peticí může každý podpořit požadavky kampaně: efektivnější a větší pomoc rozvojovému světu ze strany ČR, oddlužení, spravedlivý mezinárodní obchod a jiné. Tyto požadavky vycházejí z takzvaných Rozvojových cílů tisíciletí, což jsou konkrétní cíle mezinárodního boje s chudobou, které se do roku 2015 zavázalo splnit všech 191 členských států OSN. Česko proti chudobě má čistě informativní charakter a není napojeno na žádnou sbírku.

Pouliční akce na propagaci kampaně se budou konat v devatenácti českých a moravských městech. V pražských Riegrových sadech bude pro návštěvníky připraven hudební program, divadelní představení nebo video spoty k tématu. Své aktivity tu představí organizace zapojené v kampani.

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost v EU - návod k použití

http://obcan.ecn.cz/eu
Občanská společnost
Praktické informace jak využít občanská práva v Evropské unii Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz