Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Happening na téma duševní zdraví se uskuteční v sobotu na Petříně

15. 9. 2006 - PRAHA [Econnect/Green Doors]

Obrazy autorů s duševním onemocněním, divadelní a hudební vystoupení budou součástí happeningu na Petříně v rámci Týdnů pro duševní zdraví v sobotu 23. září. Akce nazvaná „Když to s tebou jde do kopce“ se koná druhý rokem jako setkání veřejnosti se zástupci neziskových organizací a lidmi s duševním onemocněním. Vše proběhne u petřínského bludiště, kde se návštěvníci dozví více o službách, které sdružení poskytují a budou se moci ptát na vše o problematice duševního zdraví.

„K uspořádání happeningu na Petříně vede potřeba pomáhat lidem, kteří trpí duševním onemocněním jako jsou schizofrenie a další typy psychóz. Petřín je krásné místo spojované s romantickým vycházkami a mládím. Bohužel právě u mladých lidí propuká duševní onemocnění nejčastěji. Psychická krize může potkat každého z nás – nás samé nebo někoho z našich blízkých. Pokud se počínající duševní onemocnění včas zachytí a léčí, je reálná šance na uzdravení,“ uvedla Lucie Broukalová ze sdružení Green Doors.

Cílem této akce je přispět k lepší informovanosti veřejnosti o příznacích duševních nemocí a možnostech sociální rehabilitace, která pomáhá k návratu do běžného života (studium, práce, bydlení). Akce má pomoci bojovat s předsudky veřejnosti vůči lidem s duševním onemocněním. Chceme ukázat, že lidé s psychickým onemocněním také žijí aktivním a plnohodnotným životem - studují, pracují, mají rodinu, přátele a aktivně tráví volný čas.

Ateliér Baobab v okolí bludiště vystaví působivé obrazy, jejichž autory jsou talentovaní lidé s duševním onemocněním. Vrchol Petřína se tak již podruhé promění v galerii pod širým nebem. Návštěvníci akce budou moci také uplatnit svou tvořivost v rámci výtvarného workshopu s arteterapeutkou. Malé pohoštění pro příchozí připraví spřátelená kavárna Kolíbka. Kavárna Kolíbka zastoupí projekt tzv. „spřátelených“ kaváren o. s. Green Doors, který přechodně zaměstnávají lidi s duševním onemocněním. Působivý zážitek, stejně jako v loňském roce, připraví Lidové spontánní divadlo (LSD). Hudebně akci doprovodí kapely Le Kapr a Lenka Dusilová Trio.

O. s. Baobab poskytuje těmto lidem chráněné bydlení, vzdělávací kurzy, podporu v návratu ke studiu, sportovní a umělecké aktivity a rekondiční pobyty v přírodě. O. s. Green Doors zprostředkovává pracovní rehabilitaci ve svých třech tréninkových kavárnách v Praze (Café na půl cesty, Klub v Jelení a Klub V. kolona) a další aktivity podporující návrat klientů do běžného zaměstnání (přechodné a podporované zaměstnávání, poradenství, diagnostiku, vzdělávací a nácvikové programy).

.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz