Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > 
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Znevýhodnění lidé na Zlínsku mají Naději na nové zaměstnání

21. 9. 2006
-red- [Econnect / Naděje] -


Projekt Práce v Naději, který je od července realizován ve zlínské pobočce sdružení Naděje, přináší první výsledky. Projekt je zaměřen především na vytvoření nových pracovních míst, ale i na podporu osob ohrožených na trhu práce a na podporu rovných příležitostí. Dosud bylo do projektu zařazeno 14 účastníků z 19 plánovaných osob.

"Ze současných čtrnácti účastníků projektu je třináct žen. Osm zapojených osob bylo nezaměstnaných, z toho tři dlouhodobě. Z řad nízkokvalifikovaných je 12 osob, sedm je starších 50 let a tři mají změněnou pracovní schopnost," vypočítává Kateřina Pivoňková ze zlínské pobočky Naděje.

Z žen, které byly zařazeny do projektu na pozici asistentky sociální péče, již pět zahájilo rekvalifikační kurz. "S radostí sledujeme vysokou motivovanost těchto žen, které jsou nezaměstnané nebo ve středním věku, a těší se na svou novou smysluplnou práci s našimi seniory," dodává Kateřina Pivoňková.

V rámci rekvalifikace vykonají účastnice v projektu praxi v Domě pokojného stáří ve Zlíně. Tím dosáhnou rychlejšího zapracování a zařazení do stávajícího kolektivu.

Naděje ve Zlíně pomáhá už čtrnáct let

Ve Zlíně Naděje funguje už od dubna 1992, kdy byl otevřen denní stacionář s chráněným pracovištěm pro mladé lidi s mentálním postižením, kteří přišli o práci v družstvu invalidů nebo byli evidováni na úřadu práce. Denní stacionář s chráněným pracovištěm jim napomáhá smysluplně naplnit svůj život a rozvíjet své schopnosti a dovednosti. V dílnách mladí lidé například tkají koberce na ručních stavech, pletou košíky nebo vyrábí svíčky z včelího vosku, ale také pracují na zahradě nebo pomáhají v kuchyni.

K oblíbeným aktivitám patří také sport, především stolní tenis, plavání, přehazovaná, fotbal a v zimě běh na lyžích. Sportovní klub Naděje Berani Zlín je od roku 1998 členem Českého hnutí speciálních olympiád a Berani se účastní nebo i sami pořádají soutěže na různých úrovních, na kterých dosahují velmi pěkných výsledků. Vzdělávání probíhá ve spolupráci s Pedagogickým centrem při Pomocné škole internátní ve Zlíně.

-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


-
Související odkazy
  • Občanské sdružení Naděje
  • O Autorech

    -red-

    (Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

    -

    Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
    Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
    Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz