Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > 
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

V Českém Krumlově vědí, jak pomoci dlouhodobě nezaměstnaným a mít z toho užitek

26. 9. 2006
-red- [Econnect / ICOS] -


Lidem, jejichž schopnosti získat si zaměstnání jsou z různých důvodů omezeny, pomáhá od letních měsíců tohoto roku českokrumlovské Centrum sociálních služeb. Ve spolupráci s úřady práce nabízí centrum v rámci projektu "Cesta ke změně" pomoc nejen při hledání zaměstnání, ale především speciální poradenské a asistenční služby, které vedou k motivaci těchto dlouhodobě nezaměstnaných lidí aktivně si práci vyhledávat, v práci setrvat a být pro zaměstnavatele skutečným přínosem.

Užitek z projektu nemusejí mít jen lidé, kteří mají v důsledku zdravotního postižení, nízkého vzdělání nebo jiných znevýhodňujících faktorů ztížený přístup na trh práce. "Podpora v rámci programu, jenž byl podpořen prostřednictvím Evropského sociálního fondu, je směřována i k zaměstnavatelům, kteří poskytnou těmto lidem pracovní příležitost. A právě takové zaměstnavatele hledá Centrum sociálních služeb," říká Tomáš Zunt z českokrumlovského Informačního centra občanského sektoru, které provoz Centra sociálních služeb zaštiťuje.

V rámci programu Cesta ke změně nabízí Centrum sociálních služeb pomoc při zaměstnávání těchto lidí malým i velkým firmám. Centrum pomůže s potřebnou administrací, s čerpáním dotací od úřadu práce na mzdové náklady i se zaučením zaměstnance pro danou činnost přímo na pracovišti formou asistence. Nabízí také další poradenství se zaměstnáváním podobně znevýhodněných osob.

Nezanedbatelnou výhodou pro firmy, které poskytnou takto znevýhodněným lidem pracovní příležitost, je také získání pozitivní image firmy. "Navíc v rámci projektu hledáme firmy a společnosti, které by chtěly využít a zároveň nabídnout možnost takzvaného pracovního pokusu. To znamená na přibližně jeden měsíc umožnit nezaměstnanému vyzkoušet si domluvenou pracovní činnost, a to bez toho, aby byl u firmy zaměstnán a aby mu byla vyplácena mzda," vysvětluje vedoucí Centra Ingrid Jílková.

Centrum sociálních služeb je v projektu Cesta ke změně na Českokrumlovsku partnerem občanského sdružení Mesada – agentury podporovaného zaměstnávání. Program nabízí skupinové i individuální poradenství, ale také zprostředkování kontaktů a spolupráce se zaměstnavateli nebo asistenci například při nástupu zaměstnání či při pohovoru. Občanské sdružení Mesada pak realizuje program Cesta ke změně také v dalších lokalitách jižních Čech – v Českých Budějovicích, Pisku, Jindřichově Hradci a ve Vimperku.

-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


-

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

-

Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz