Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - regionální rozvoj
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > 
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Větrné elektrárny pořádají den otevřených dveří

10. 10. 2006
-red- [Hnutí Duha / Econnect] -


-foto- Zajímavý výlet si mohou udělat všichni, kdo využijí tuto sobotu nabídky některé z devíti větrných elektráren. Každou hodinu zde bude probíhat odborný výklad a je možné si prohlédnout technické zařízení. K dispozici budou také informační materiály. Zájemci se mohou zúčastnit soutěže a vyhrát možnost výstupu do gondoly větrné elektrárny.

Udělejte si výlet. Přijeďte se v sobotu 14. října od 9 do 16 hodin podívat k některé z českých moderních větrných elektráren. Budete se moci přesvědčit, jak větrníky působí v krajině, a zblízka si prohlédnout tyto technologie, které vyrábí elektřinu bez exhalací a radioaktivního odpadu.

U každé elektrárny vám po celý den budou k dispozici jejich provozovatelé, aby vám zodpověděli konkrétní dotazy. Každou celou hodinu proběhne ucelený výklad o roli větrných turbín v české energetice a jejich přínosech pro životní prostředí a přilehlé obce. Zájemci se také budou moci podívat do útrob těchto strojů. Na místě si budete moci vzít zdarma aktualizované brožury „Větrné elektrárny: mýty a fakta“.

Den otevřených dveří proběhne u devíti větrných elektráren a farem: Pavlov u Jihlavy, Břežany u Znojma, Jindřichovice pod Smrkem na Liberecku, Protivanov (okres Prostějov), Drahany (zrušeno z důvodu časového skluzu při stavbě; nejbližší větrná elektrárna – Protivanov, 6 km), Hraničné Petrovice na Olomoucku, Nová Ves v Horách u Litvínova, Petrovice-Tisá u Ústí nad Labem a Žipotín (okres Svitavy). Podrobné informace o jednotlivých projektech a instrukce, jak se na místo dostanete, naleznete v souvisejících odkazech (v rámečku vpravo nahoře).

Zodpovězte správně tři otázky a odešlete je pomocí interaktivního formuláře (viz viz související odkazy). Dvanáct vylosovaných výherců získá výstup na gondolu větrné elektrárny pro dva. Výstup je možný na šesti vybraných lokalitách (dva výherci na každou lokalitu). Pro výstup je nutný dobrý zdravotní stav a fyzická kondice. Výstup bude realizován pouze po podpisu bezpečnostních podmínek a za příznivé povětrnostní situace. Výstup na gondolu může být umožněn i dalším návštěvníkům, pokud to dovolí kapacitní podmínky.

-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

11. 10. 2006
16. 10. 2006
Ale ....MilanS
3. 6. 2009
Luky
2. 1. 2009

-

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

-

Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz