Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - kultura
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Dobrovolníci ze všech koutů světa opravují boží muka

3. 8. 2004 -, Econnect / SEV Ametyst

Boží muka v Černotíně u Dnešic už více než týden opravují mladí lidé z Francie, Japonska, Koreje, Slovinska, Španělska a Velké Británie. Na workcampu pořádaném Střediskem ekologické výchovy Ametyst a Sdružením dobrovolnických aktivit INEX pomáhají především s čištěním křížků, natíráním a údržbou kamenných podstavců. Na Plzeňsku budou až do 8. srpna.

"Dobrovolníci pracují v Černotíně, ubytováni jsou však ve staré škole v Prusinách, kde má od letošního roku občanské sdružení Ametyst svou terénní stanici. Účastníci workcampu také pomáhají s úpravami na terénní stanici, zejména s obnovou starého sadu," uvedla vedoucí mezinárodního dobrovolnického projektu Kateřina Baronová.

Jedinou odměnu pro dobrovolníky je přitom získání nových zážitků a zkušeností, ve volném čase mohou podnikat výlety do okolí. "Tento projekt se v Černotíně koná poprvé," upřesňuje Kateřina Baronová.

Proč mladí lidé ze vzdálených zemí vlastně přijeli? "Cílem dobrovolnických projektů je setkání mladých lidí z celého světa. Účastníci získávají přímé zkušenosti s jinými kulturami a vzájemně se poznávají při společné práci, vaření, trávení volného času a ostatních aktivitách všedního dne," vysvětluje vedoucí projektu. Připomíná, že neméně důležitým cílem je pomoc místním komunitám na obecně prospěšném projektu.

Pořádající Středisko ekologické výchovy Ametyst je občanským sdružením, které se zabývá organizováním ekologických výukových programů pro školy. INEX - Sdružení dobrovolných aktivit se zaměřuje na mezinárodní projekty s dobrovolníky v České republice, na propagaci dobrovolnictví u nás a dobrovolnou činnost environmentálního, sociálního a kulturního zaměření.

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

4. 8. 2004
Dave A.

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz