Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - kultura
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

České rodiny poobědvají s cizinci, oběd přispěje k integraci

8. 11. 2006 -, Radio Praha

Pět desítek českých rodin se sejde se stejným počtem rodin cizinců k nedělnímu obědu. Ke společnému stolu by měly v rámci projektu Rodina od vedle zasednout 26. listopadu ve 13:00, plánuje pořadatelské sdružení Slovo 21. Informovalo o tom na svých internetových stránkách. Projekt, který podpořilo ministerstvo práce a sociálních věcí, se uskuteční ve všech krajích republiky.

Cílem akce je seznámit přistěhovalce s místními lidmi a usnadnit jim začlenění se do českého prostředí. Poprvé pozvaly české rodiny své zahraniční sousedy na tradiční české jídlo před dvěma lety. Loni je naopak pohostili cizinci.

"Tentokrát můžou být hostiteli Češi nebo cizinci, záleží na přání a náladě konkrétních rodin," uvedli pořadatelé. Podle nich se do projektu zatím zapojilo na 300 rodin.

Organizátoři uvedli, že minulá setkání se odehrála ve velmi přátelské atmosféře. Rodiny dostaly šanci se lépe poznat, seznámily se s jinou kulturou a zvyky. Poznání odlišností pak přispěje k lepšímu porozumění, dodali pořadatelé.

Lidé z Česka i cizinci, kteří chtějí do letošní podzimní akce zapojit své rodiny, nebo se jí chtějí sami zúčastnit jako dobrovolníci, se mohou přihlásit na telefonním čísle 222 522 070. Použít mohou také internetový formulář na stránkách www.slovo21.cz v odkazu Rodina od vedle či elektronickou poštu s adresou slovo21@centrum.cz.

Součástí projektu je i sledování a analýza postupu začleňování přistěhovalců do české společnosti. Soustředí se na samosprávu, školy i neziskové organizace.

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

Související články

Informační partneři Zpravodajství ECN

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz