Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Do Prahy se sjeli dobrovolníci pro práci s mládeží

10. 11. 2006 - PRAHA [Radio Praha]

Na celostátní třídenní setkání salesiánských animátorů, dobrovolných spolupracovníků pro práci s mládeží organizovanou katolickou kongregací Salesiáni Dona Boska, se do Prahy sjela stovka mladých lidí. Cílem je inspirace do další služby i osobního života, vzdělávání a formace.

"Animátorů ve třinácti střediscích mládeže a v jedenadevadesáti farnostech pracuje několik stovek," řekl ČTK Jiří Kučera ze Salesiánské asociace Dona Boska.

Program akce je podle něj přizpůsoben letošnímu 150. výročí smrti Matky Markéty, ženy, která přivedla na svět zakladatele salesiánů sv. Jana Boska. Pořadatelé zhlédnou film a mohou se zúčastnit tematických skupin o otcovství, mateřství, médiích či dobrovolnictví. Připravena je i bohoslužba s provinciálem salesiánů Františkem Blahou, velká hra po Praze, beseda se salesiánskými představenými a další akce.

Vzdělávací program pro salesiánské animátory, akreditovaný dobrovolnický program, je určen pro mladé od 15 let. Projekt Salesiánské asociace Dona Boska, v němž je toto setkání jednou z řady aktivit, je podle Kučery podpořen Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem. Jedním z jeho cílů je zvyšování potenciálu mladých na trhu práce.

Kongregaci salesiánů založil italský kněz Jan Bosco (1815 až 1888). Věnuje se výchově mládeže. Pro tento účel salesiáni provozují ve většině zemí světa střediska mládeže. Oblastmi jejich práce je sociální, náboženská, kulturní, pedagogická a materiální pomoc mládeži, víkendové a prázdninové akce, práce ve školách a učňovských střediscích i práce pro mládež na okraji společnosti, misie a sociální pomoc rozvojovým zemím.

V současnosti pracuje v Česku 180 salesiánů. Jsou tak početně nejsilnějším řeholním společenstvím v zemi. Věnují se přibližně 15.000 mladých lidí.


DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

Informační partneři Zpravodajství ECN

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz