Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - regionální rozvoj
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > 
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Sedmá generace 6/2006: Česká jízda načerno

8. 12. 2006
[Sedmá generace] -


Poslední letošní číslo Sedmé generace věnujeme jednomu z leitmotivů ekologické politiky, globálním změnám klimatu. Kromě přiblížení bytnící emisní zátěže z letecké dopravy a pojmenování různých skupin popíračů globálního oteplování vás zasvětíme do spletité argumentace ohledně českého alokačního plánu, jenž má sloužit ke snížení exhalací CO2. Přístup zástupců ministerstva životního prostředí a průmyslu a obchodu by se dal shrnout do věty – aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Klimatickému tématu se věnuje Jan Miessler i v kritické recenzi dokumentárního filmu Nevhodná pravda s Al Gorem v hlavní roli.

O podstatném významu neviditelného pro ekologičtější a etičtější rozhodování nás přesvědčí Kateřina Kosová, zkoumající mezinárodní obchod se zdánlivě krásnými a přirozenými květinami. Pavel Kovařík ukáže, jak se u nás daří myšlence férového obchodu, Zdeněk Mitáček shrne důležitý posun v kauze brněnského nádraží, které možná díky výsledkům komunálních voleb zůstane tam, kde je. Seriál Kurz mediální sebeobrany si tentokrát všímá osmdesát let trvajícího pokusu nahradit komerční a státní zájmy ve vysílání zájmem veřejnosti. Jinými slovy pokusem vyvrátit bonmot „the more you watch, the less you know“, vyřčený na adresu televize Danny Schechterem. Myšlenkový svět jiného kritika televize, Jerryho Mandera, zachycuje Ľuba Lacinová v recenzi jeho důležité knihy V nepřítomnosti posvátného. Rovněž se dozvíte, jak proběhl výjimečný ročník Fóra 2000, jak multimilionář Doug Tompkins přišel k rezervaci a proč Matthew Herbert nechává ve svých písních znít myčky nádobí, zubní kartáčky i toastovače.

V dialozích vám představíme nestorku ekologické výchovy Danuši Kvasničkovou a mnohdy kontroverzního novináře a senátora Jaromíra Štětinu, jenž v novém románu Bastardi pojednávajícím o platnosti „zákona dítěte“ dokazuje, že je více než co jiného velmi zajímavým spisovatelem.

Další informace: www.sedmagenerace.cz

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


-
Související odkazy
  • Sedmá generace
  • -

    Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
    Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
    Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz