Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - kultura
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > 
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

 Barma: Potlačení protestů proti vládě v roce 2007 

V Divadelním studiu Řetízek se chystají Vánoce pro Barmu

18. 12. 2006
-red- [Econnect / Barmské centrum Praha] -


-obrázek: Burma Center Prague- Dva dokumentární filmy – o přesídlování lidí a o nucené dětské práci – jsou připraveny na předvánočním setkání o Barmě. Večer k zamyšlení, ale i prožití pohody, pořádá 21. prosince v pražském Divadelním studiu Řetízek společnost Burma Center Prague. Po zhlédnutí filmů se návštěvníci budou moci zúčastnit diskuze o Barmě a poté bude následovat fotografická výstava a ochutnávka barmských tradičních jídel.

Barma, stát v jihovýchodní Asii nesoucí oficiální název „Svaz Myanmar“, se často objevuje v hledáčku zpravodajství kvůli své vládě, která je jedním z nejtvrdších vojenských režimů na světě. V posledních měsících se situace Barmy podstatně zhoršila. Některé západní země, mezi nimi i Česká republika, usilují o to, aby mezinárodní společenství důkladněji reagovala na současnou situaci v Barmě.

Bývalý prezident České republiky Václav Havel a arcibiskup Desmond Tutu svou zprávou “Threat to the Peace: A call for the UN Security Council to act in Burma” vyzvali Radu Bezpečnosti OSN, aby Barmu zařadila co nejdříve na program jednání a přijala rezoluci týkající se této země.

Barmská komunita v České republice spolu s českými a mezinárodními podporovateli Barmy nedávno založila nevládní a neziskovou organizaci Burma Center Prague, o.p.s. (česky: Barmské centrum Praha).

Organizace informuje o aktuálním dění v Barmě, organizuje kulturní akce a kampaně, zajišťuje pomoc barmským uprchlíkům v České republice a realizuje rozvojové projekty určené lidem v Barmě. Společnost také spolupracuje s dalšími nevládními organizacemi a jednotlivci na národní i mezinárodní úrovni.

-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


-

Související články

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

-

Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz