Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > 
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Na Staroměstském náměstí můžete zakoupit dárek z Gruzie a Moldávie

21. 12. 2006
-red- [Česká katolická charita / Econnect] -


Originální dárek - například čepice, tašky, pouzdra na mobily, šály a hračky – si mohou lidé vybrat na jednom ze stánků vánočních trhů na Staroměstském náměstí. Čím jsou neobyčejné? Textilní doplňky jsou vyrobené klienty chráněných dílen v Gruzii a Moldávii. Oddělení humanitárních a rozvojových projektů České katolické charity zde otevřelo dočasné malé informační a prodejní středisko, které je zaměřeno speciálně na projekty v těchto dvou zemích.

V gruzínské dílně pracuje přibližně třicet pět dívek, které se dostaly do charitního zařízení jako děti ulice. Tyto dívky bez sociálního zázemí nebo z rizikového prostředí musí zařízení opustit po nabytí patnácti roků věku, aby uvolnily místo podobně znevýhodněným dětem, kterých je bohužel v Gruzii stále dost.

V rámci tohoto zařízení pro děti provozuje gruzínská Charita různé kroužky, kde se děti alespoň částečně vyučí některému z tradičních řemesel. SČKCH ve spolupráci s gruzínskou Charitou a díky podpoře České republiky založilo dílnu, která by měla být prostorem pro profesní růst a ekonomickou soběstačnost sociálně znevýhodněné mládeže, jedná se tedy o návazný projekt pomoci dětem ulice. V příštím roce bude dílna již výdělečná. Na podobném principu pracuje dílna v Moldávii.

Prodejem získané peníze Charita poukáže prostřednictvím svých partnerů – tamních Charit – zpět výrobcům. Kromě vybraného zboží se návštěvníci u prodejního stánku, který je umístěn poblíž vyústění Pařížské ulice do Staroměstského náměstí a který je otevřený denně od 12 do 18 hodin, mohou seznámit s prací Charity.

-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


-

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

-

Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz