Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Maják pomáhá lidem, kteří se ocitají v neřešitelných životních situací

19. 8. 2004 - Pavel Hušek jr., YMCA v Ústí nad Labem

Maják - Centrum pomoci v krizi, jeden z dalších programů Křesťanského sdružení mladých lidí YMCA v Ústí nad Labem, vzniklo v dubnu 2004 v prostorách kulturní památky Dominikánského kláštera v Ústí nad Labem. Zaměřuje se především na poskytování pomoci v případech nenadálých problémů z oblasti mezilidských vztahů, hledání životního nasměrování, náhlých tragédií a pastorační činnost. Pracovník centra (Jeroným Bláha) je k dispozici dvakrát týdně, v pondělí a ve středu od 14°° do 17°° hodin. Zájemci mohou využít i kontakt na mobilní telefon: 777 569 421 nebo se obrátit na internetovou linku důvěry. (linka.duvery@usti.ymca.cz)

Za dobu dosavadní činnosti poskytlo centrum Maják pomoc 15-ti klientům. Někteří využili či doposud využívají jeho služeb opakovaně. Bylo uskutečněno celkem 26 kontaktů, z nichž největší počet připadá na pohovory s klienty (18 kontaktáží), zbytek proběhl prostřednictvím e-mailu nebo telefonu, v několika případech se jednalo o praktickou či sociální pomoc včetně ubytování. Dva klienti byli kontaktováni na jiné organizace, které byly v daných případech kompetentnější. Jedná o organizace: Člověk tísní – obecně prospěšná společnost, jejíž pobočka sídlí též v prostorách kláštera a Sociální agentura – občanské sdružení. S těmi organizacemi úzce spolupracujeme právě při hledání kvalitní pomoci klientům.

Maják navštěvují především lidé od dvaceti do třiceti let přicházející s nejrůznějšími problémy. Nejčastěji se jedná o potíže v mezilidských vztazích, osobnostní problémy či bezradnost v souvislosti s důležitým životním rozhodnutím. Někteří hledají duchovní orientaci a posilu. Služeb centra však nevyužívají jen lidé věřící. Ti jsou spíše v menšině. Nabídka pomoci je určena všem bez rozdílu věku, pohlaví, sociální situace, rasy a přesvědčení.



http://pravo.novinky.cz/p193n13h.html;
http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?r=Amfsevercech&c=severnicechyn_2_3

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

23. 1. 2010

Související články

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz