Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - kultura
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Tříkrálová koleda pokračuje ještě o víkendu, probíhá sčítání obsahu kasiček

12. 1. 2007 -, Charita / Econnect

Koledníky charitní Tříkrálové sbírky můžete na některých místech potkat ještě o tomto víkendu. V Olomoucké arcidiecézi to bude např. Bzenec či obec Rohatec na Strážnicku, v litoměřické diecézi se bude koledovat například v Mělníce. Většina Charit však už tento týden začala úředně rozpečeťovat pokladničky a sčítat jejich obsah. K dnešnímu dni je úředně otevřena více než polovina pokladniček.

„V prvé řadě bych rád poděkoval všem dobrovolníkům - koledníkům, dobrovolníkům - organizátorům i zaměstnancům Charity, kteří pomáhají při letošní sbírce. Všichni zatím odvádějí vynikající výkony a na sbírce je to znát. Velmi si vážím také podpory dárců a vůbec všech, kteří naše koledníky dobře přijímají. Nechci zapomenout ani na pracovníky místních úřadů a na novináře. V neposlední řadě jsem rád, že nám fandí také Česká spořitelna a řada dalších partnerů,“ říká hlavní koordinátor Tříkrálové sbírky Marek Navrátil.

„Děkuji dárcům a všem, kdo se na sbírce podílejí. Rád bych zdůraznil, že v Tříkrálové sbírce není výtěžek jediným cílem. Neméně důležitá je ochota čtyřiceti tisíc koledníků, kteří dobrovolně ve svém volném čase vycházejí do ulic. Jejich solidarita s těmi, kterým Charita pomáhá, představuje nevyčíslitelnou hodnotu,“ dodává ředitel Charity ČR Oldřich Haičman.

Celkové výsledky Tříkrálové sbírky budou známé v následujících dvou až třech týdnech. V těchto dnech jsou pokladničky úředně rozpečeťovány. Souběžně s tím se rozbíhá kontrola všech dokladů. Teprve poté bude Charita znát definitivní výsledek letošní koledy. Předběžný přehled stavu Tříkrálové sbírky je průběžně aktualizován na stránkách www.trikralovasbirka.cz. Zdejší přehled bude postupně zpřesněn na základě dokladů.

„Myslím, že výsledky budou podobně mimořádné, jako byly v roce 2005. Nečeká nás lehký rok na domácích ani na zahraničních projektech. Ta veliká podpora naší činnosti vyjádřená při Tříkrálové sbírce nám ale nalévá další síly. A já věřím, že i díky pomoci financované z této sbírky bude okolo nás trápení zase o trochu méně,“ odhaduje výsledky sbírky hlavní koordinátor Marek Navrátil.

Po skončení koledy přijde také čas na zhodnocení příhod. Tato se například stala na Valašsku: Koledníci zpívali v jednom domku, kde měli i babičku. Babička vyslechla koledu, pak odešla, za chvíli se vrátila a vedoucí skupinky se diví - co to tam ta stará paní s králem kutí? Babička přišla s nožem a začala s ním píchat otvorem do pokladničky. Vedoucí se splašila: „Co to, prosím vás, děláte? Vždyť ty peníze vevnitř pořežete!“ A babička na to: „Nojo, ale ty moje už tam nechtějí vlézt, tak jim chci udělat trochu místo...“ Je třeba dodat, že nůž nebyl ostrý, protože po otevření pokladničky byly všechny bankovky v pořádku.

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

Související odkazy
Tříkrálová sbírka

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz