Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Pohádka otevře dveře maminkám i dětem

31. 1. 2007 - ÚSTÍ NAD LABEM [Econnect / YMCA]

Ústecké centrum Pohádka otevírá pokoj pro kojence a batolata a nabízí maminkám novou tvář mateřského centra. Křesťanské sdružení mladých lidí YMCA a jeho mateřské centrum Pohádka chystají na pondělek 5. února Hodinu otevřených dveří. Od desáté hodiny dopoledne bude možné prohlédnout si novou místnost, která bude určena zejména pro kojence a batolata. Zároveň bude sloužit i jako prostor pro zájmové kroužky.

"Pro kojence, batolata a jejich maminky připravujeme zajímavé kurzy: masáže kojenců, těhotenský tělocvik včetně přípravy porodu a cvičení maminek. Nová tvář místnosti bude vybavena kobercem, přebalovacím stolem, ohrádkou pro děti, židličkami pro nejmenší děti atp. Dále nebudeme prozrazovat, přijďte se podívat," láká koordinátorka mateřských center YMCA Alena Hechterová.

Takto vytvořený prostor pro nejmenší se zatím již osvědčil v mateřském centru Broučci v Neštěmicích. Maminky to rády využívají, cítí se v něm ony i jejich miminka příjemně. "Své ratolesti si v klidu nakojí, přebalí či pohrají si s nimi. Předchází se tak z části možnému úrazu ve spojení se staršími dětmi v herně," dodává Alena Hechterová.

Ústecká Pohádka, která se nachází v přízemních prostorách Dominikánského kláštera, nabízí na únor řadu dalších akcí. Kromě pravidelných kroužků, které probíhají každý týden, je na nejbližší pondělí naplánována návštěva divadla, hned den na to se uskuteční dětský karneval.

V úterý 20. února proběhne dopoledne plné písniček, malování a povídání o zvířátkách a zimní přírodě nazvané Zvířátka v zimě – a děti si budu moci na závěr prohlédnout i klášterní zahradu. V pátek 23. února je pak na programu porada aktivních maminek, "Maminec".


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz