Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - kultura
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Tříkráloví koledníci shromáždili do pokladniček padesát sedm milionů korun

1. 2. 2007 -, Charita ČR / Econnect

Koledníci charitní Tříkrálové sbírky letos shromáždili 57,25 milionů korun. Jde zatím o nejvyšší výnos sbírky vyjma roku 2005, kdy se do výše sbírky promítl ohlas tragédie, kterou způsobily o Vánocích 2004 vlny tsunami v jihovýchoní Asii, a lidé ze solidarity přispívali Charitě nebývale vysokými částkami.

Samotné koledování letos probíhalo na území celé republiky v první polovině ledna. K dnešnímu dni bylo již všech 13 386 pokladniček úředně rozpečetěno a byl sečten jejich obsah. Koledování vyneslo celkem 57 249 225,72 Kč. „Upřímně děkuji všem dárcům, kteří otevřeli svá srdce i peněženky a mimořádným způsobem projevili ochotu konkrétně pomáhat potřebným. Stejně tak děkuji všem organizátorům a koledníkům. Je to dobré znamení a jedna z dobrých známek na vysvědčení naší společnosti,“ uvedl olomoucký arcibiskup Jan Graubner, který má v rámci České biskupské konference na starosti Charitu.

„Výtěžek sbírky nás potěšil a mile překvapil. Jménem Charity bych chtěl poděkovat všem, kteří se na úspěchu letošní Tříkrálové sbírky podíleli,“ říká ředitel Charity ČR Oldřich Haičman. „Rád bych zdůraznil, že při sbírce není výtěžek jediným cílem, tato akce znamená i znovuobnovení tradice tříkrálového koledování a pomáhá připomenout široké veřejnosti solidaritu s trpícími a sociálně potřebnými. Současně je to pro nás výzva k odpovědnosti všem dárcům, že se jejich dary dostanou opravdu těm nejpotřebnějším.“

Předběžný přehled stavu Tříkrálové sbírky je průběžně aktualizován na stránkách www.trikralovasbirka.cz. Na účet Tříkrálové sbírky je možné od letošního ročníku přispět také formou dárcovské SMS. Její formát je DMS KOLEDA a odesílá se na číslo 87777. Na sbírku přispěli dárci již 20 217 DMS, což představuje částku 545 859 korun. Dárcovské SMS lze zasílat po celý kalendářní rok.

Na účet Tříkrálové sbírky lze přispět také bankovním převodem nebo poštovní poukázkou na nově otevřené konto s číslem 33001122/0800 vedené u České spořitelny. Přispět lze také prostřednictvím bankomatů České spořitelny.

Výtěžek sbírky je určen především na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším jinak sociálně potřebným skupinám lidí, a to zejména v regionech, kde se sbírka konala. Nejméně desetina výnosu sbírky je každoročně určena také na humanitární pomoc do zahraničí.

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

Související odkazy
Tříkrálová sbírka

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz