Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - životní prostředí
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Návrat dravce bude možné sledovat na internetu

8. 3. 2007 -, Econnect/ČSOP

Český svaz ochránců přírody dnes spustil nový projekt zprostředkování události vypuštění dravých ptáků do volné přírody. Jde o dvě káně lesní ze záchranné stanice na Poděbradsku, která byla dnes vypuštěna s vysílačkou a jejich příběh bude popisován průběžně na internetové stránce Zvíře v nouzi.

Poprvé v naší historii můžete sledovat začlenění vyléčeného živočicha zpět do přírody. Za loňský rok přijala Národní síť záchranných stanic 8 348 zvířat, z toho se vrátilo zpět do volné přírody 4 623 vyléčených zvířecích pacientů.

Káně lesní byla přijata v záchranné stanici v Pátku u Poděbrad na podzim. „Pravděpodobně byla sražena autem,“ říká vedoucí stanice Luboš Vaněk. „Měla zlomeninu pažní kosti u levého křídla. To se jí muselo hřebovat,“ vysvětluje dál Vaněk. Káně dostala vysílačku a jako první ji můžete sledovat na internetových stránkách www.zvirevnouzi.cz pod odkazem Káně. Pravidelně se budete dozvídat, jak pokračuje její začlenění do volné přírody.

Za loňský rok přijali ve stanicích Českého svazu ochránců přírody 397 kání, vypuštěno zpět do volné přírody bylo 134. Nejčastějšími důvody příjmů kání jsou poranění způsobená dopravou, zlomeniny končetin, u kterých nejsou známé příčiny, a popálení elektrickým proudem.

„Nadace České spořitelny se podílí na realizaci obecně-prospěšných projektů, které zlepšují kvalitu života komunity a jejích obyvatel. V rámci tohoto programu podporuje i Český svaz ochránců přírody od roku 2006, kdy převzala spolupráci od České spořitelny, která stála u zrodu Národní sítě stanic pro handicapované živočichy v letech 1997-1998.

Pokud Vám není lhostejný osud zraněných volně žijících živočichů, můžete poskytnout finanční dar na konto 33 55 33 22/0800 nebo poslat dárcovskou SMS ve tvaru DMS ZVIREVNOUZI na číslo 87777 (platí pro všechny operátory, účtování DMS: 30 Kč, příjemce obdrží 27 Kč, službu provozuje Fórum dárců). Více informací naleznete na www.zvirevnouzi.cz

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Press servis

Snadné zasílání tiskových zpráv NNO do médií.
Využijte internetovou službu Econnectu pro Vás.
http://press-servis.ecn.cz/

Press Service - snadné zasílání tiskových zpráv

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz