Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Český západ nabízí na internetu výrobky romských žen

12. 3. 2007 - DOBRÁ VODA [Econnect / Český západ]

Občanské sdružení spustilo Český západ internetový obchůdek nabízející ručně vyráběné výrobky romských žen z Dobré Vody u Toužimi. Tři romské ženy z Dobré Vody získaly plnohodnotné zaměstnání jako šičky a tkadleny v dílně umístěné v sídle občanského sdružení a jejich ručně vyráběné výrobky se prodávají nejen na trzích, ale i v nově spuštěném internetovém obchůdku na webových stránkách sdružení.

Dvě z žen šijí z přírodních textilních materiálů výrobky jako jsou tuniky, tašky, kapsáře, ubrusy či prostírání, které jsou navíc zdobeny tištěnými barevnými vzory. Třetí žena vyrábí bavlněné koberce utkané na dřevěném tkalcovském stavu. Právě tkaní koberců patří mezi tradiční romská řemesla společně s kovářstvím, košíkářstvím či drátkováním. Takto tkané koberce jsou oblíbené zvláště díky své trvanlivosti a snadné údržbě, pro kterou získávají stále více na oblibě i mezi alergiky.

"Český západ nemá svůj vlastní kamenný obchod, kde by mohl výrobky nabízet. Při prodeji na různých trzích se však ukázalo, že o takové výrobky je zájem, a tak jsme hledali způsob, jak je nabídnout ještě širšímu okruhu zájemců. Internetový obchůdek se nám jevil jako vhodné řešení," říká Martin Marek, realizátor obchůdku a fundraiser sdružení. Internetový obchůdek se nalézá na stránkách sdružení www.cesky-zapad.cz a k objednání výrobků slouží jednoduchý formulář.

Všechny ženy vyrábějící výrobky na prodej absolvovaly odpovídající rekvalifikační kurzy, které jim spolu s pracovním místem zprostředkoval Český západ. V letošním roce zaměstnává toto občanské sdružení jedenáct Romů, osm z těchto pracovních míst vytvořilo ve spolupráci s Úřadem práce Karlovy Vary.

Sdružení Český západ, které výrobky romských žen prodává, usiluje o budování občanské společnosti na území Toužimska. Sdružení mimo jiné pořádá vzdělávací a rekvalifikační programy, svých cílů se snaží dosahovat také vytvářením pracovních příležitostí, případně pomocí s uplatněním na pracovním trhu, organizováním volnočasových aktivit, individuálního doučování, prevencí patologických jevů a také zapojováním sociálně vyloučených občanů do řešení problémů veřejného zájmu, zejména na komunální úrovni.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz