Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Byl zahájen 2. vzdělávací cyklus projektu Buďte in při integraci!

29. 3. 2007 - PRAHA [Evropská kontaktní skupina ]

-foto-
-foto-
Genderová a interkulturní senzitivita, problematika etnocentrismu, stereotypy, předsudky, xenofobie, efektivní komunikace, odlišné metody a přístupy k integraci – to jsou některá témata inovativního vzdělávacího cyklu pořádaného EKS.

Evropská kontaktní skupina (EKS) připravila pro všechny pracovníky, kteří se zabývají problematikou integrace etnických menšin a migrantů, vzdělávací cyklus. Vzdělávání se uskuteční v rámci projektu Buďte IN při integraci, který byl zahájen v září 2006. Během dvou let proběhnou 3 vzdělávací cykly včetně studijní stáže v partnerské organizaci Praxis ve východním Londýně.

Co je to Praxis?

Praxis je organizace, která se nachází v multikulturní čtvrti Londýna. Práci s uprchlíky, migranty a etnickými skupinami se věnují již 23 let. Lektory workshopů budou právě pracovníci Praxisu, kteří se s Vámi podělí o dlouholeté zkušenosti, přiblíží Vám situaci v Londýně, zodpoví dotazy a předají informace, které se Vám budou hodit při Vaší práci.

Výhodou vzdělávacího kurzu nejsou jen zkušení lektoři, ale také to, že je úplně ZDARMA. Workshopy, studijní materiály, letenky, pobyt v Londýně, zkrátka všechny výdaje jsou hrazeny z projektu Buďte IN při integraci.

První workshop se uskuteční již 12. a 13. června 2007 v Praze. Budete se moci podělit o své zkušenosti s prací s migranty a etnickými skupinami, budeme se věnovat stereotypům, předsudkům a xenofóbii a na závěr se dozvíte o komunikačních modelech, které se uplatňují při práci s menšinami.

O měsíc později, a to 17. a 18. července 2007, navážeme druhým workshopem. Tento běh bude věnován genderové a kulturní senzitivitě v práci s menšinami a migranty. Více se budeme věnovat společenským a rodinným rolím mužů a žen v odlišných kulturách, vlivem migrace na genderové a rodinné role a na jejich dopad na jednání osob. Zamyslíme se nad tím, jak řešit rozpor mezi vlastní tradicí, kulturní identitou a společenskými a kulturními pravidly v nové zemi.

Třetí workshop proběhne 26. a 27. září 2007. Společně budeme diskutovat o spolupráci státních a nestátních institucí a jejich možnostech. Dozvíte se o odlišných přístupech sociálních institucí k integraci migrantů a etnických menšin a komunitním rozvoji.

Po absolvování všech workshopů Vás čeká čtyřdenní stáž v Londýně. Do Londýna společně odletíme 14. října 2007. Návrat je 18. října 2007. Zde si budete moci ověřit své nabyté informace v praxi a získat nové informace pro vaši práci. Zahálet se rozhodně nebude. Navštívíme několik typů sociálních institucí – úřad práce, NNO, státní a místní instituce, svépomocné skupiny migrantů aj.

Zaujala Vás témata, chcete se dozvědět něco nového, podělit se o své zkušenosti, seznámit se s odlišnými integračními modely a navštívit zahraniční organizace? Vyplňte přihlášku a společně s motivačním dopisem ji zašlete do 18. května 2007 na naši adresu. Více informací a přihlášku na seminář najdete pod sekcí Buďte IN při integraci! na www.eks.ecn.cz.

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem hlavního města Prahy.

Evropský sociální fond, Magistrát hl.m. Prahy

Kontaktní osoba:
Mgr. Jitka Hromková
Projektová manažerka
EKS, Žitná 45, 110 00 Praha 1
Tel/fax: 222 211 799
Email: jitka.hromkova@ecgnet.cz


DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz